Защо не мога да спра да мисля за човека, който ме напусна
Любов и партньорство

Защо не мога да спра да мисля за човека, който ме напусна

Раздялата с някого е едно от най-болезнените неща, които човек може да направи. Без значение колко дълго сте излизали с някого, независимо дали сте приключили нещата по приятелски начин или не, дали връзката е била здрава или нестабилна, боли да загубиш някого, който е присъствал толкова много в живота ти.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

През следващите няколко седмици или дори месеци може редовно да се питате защо не можете да спрете да мислите за тях. Може да се чудите дали бившият ви мисли за вас.

Това може да бъде естествена част от мъката и тъгата, която идва с този вид загуба. Не можем да очакваме от себе си да изключваме и включваме чувствата си като електрическа крушка, така че е важно да бъдете търпеливи със себе си, ако все още не знаете как да спрете да мислите за някого.

Чувство на съмнение и съмнение в себе си

Защо ме изоставиха? Ако вашият партньор е скъсал с вас, той вероятно ви е казал защо, дори и да е неясно. Все пак може да не сте доволни от отговора. Лесно е да започнете да се питате какво бихте могли да направите по различен начин с него или да започнете да анализирате всеки свой спомен от вашите думи до начина, по който са се държали с вас.

Всички „какво, ако“ се въртят в ума ви, могат да бъдат стресиращи за вас и да ви накарат да се почувствате, сякаш сте направили нещо нередно. Понякога не получаваме края, на който се надяваме, което може да ни накара да се опитаме да запълним празните места.

Емоционалните последици

Когато изпитвате емоционални последици от раздяла, може да почувствате, че бившият ви е взел нещо от вас. Може да изглежда, че те са отнели връзката ви и на свой ред част от вашето щастие.

Тази реакция е нормална, тъй като се примирявате с отсъствието както на бившия, така и на тази връзка от живота ви. Това не е процес, различен от скърбенето. Може да скърбите за бъдещето, което сте си представяли с този човек, а не за самия него. Често въображението ви ще измисли най-лошия сценарий, когато бившият ви мине през ума ви. Може да предположите, че тъй като е скъсал с вас, не му пука изобщо.

Този модел на негативни мисли и предположения е известен като руминация и е част от особено силни реакции на скръб. Това обаче по-често е поредица от погрешни предположения. Вашият бивш партньор вероятно ще бъде изправен пред подобен стрес и болка от загубата на връзката, които изпитвате.

Той също се справя с липсата на нещо или някой, който добавя значение на живота му. Това, че е решил да прекрати връзката, не означава, че няма да почувства и последствията. Ако по някаква причина той не изпитва никакви чувства към раздялата, вероятно не е бил правилният партньор за вас от самото начало.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Етапите на раздялата и болката, която бавно напуска тялото и душата

Диагноза „Несподелена любов“ – болезнената надежда, която никога не умира

Кажи „Сбогом“ на всички фалшиви любови и приятелства – заслужаваш много повече от това

Tagged , , , , , , , , ,
на горе