Етапите на раздялата и болката, която бавно напуска тялото и душата

Етапите на раздялата и болката, която бавно напуска тялото и душата
Любов и партньорство

Етапите на раздялата и болката, която бавно напуска тялото и душата

Раздялата с любовния партньор е един от най-трудните моменти, който една жена може да преживее. Болката и празнината, която тя чувства, толкова упорито са я превзели, че понякога има чувството, че никога няма да я напуснат.

Според експерти, болката от любовна раздяла е равна на тази, когато загубиш любим човек завинаги.

Независимо колко силно боли, сърцето може да понесе много. Дали времето е най-доброто лекарство или просто те кара да свикнеш да живееш с тази болка, е тема, която винаги ще си остане спорна.

Раздялата може и да е неприятен момент и да ти се струва, че тъмен облак е надвиснал над теб, но тя винаги се случва за твое добро. Защото Бог най-добре знае от кого да те отдели и кого да изпрати в живота ти.

Ако в една връзка не си щастлива, няма смисъл да продължаваш да си в нея. На всеки един ни е отредено да срещнем нашия спътник в живота. Дали ще е сега или в по-късен етап – няма как да знаем. Единственото, което може да направим е да се надяваме и да чакаме. Но да не погубваме живота си с грешния човек, защото се страхуваме от самотата. В нея няма нищо страшно. Напротив. Тя дори е полезна, защото само тогава, човек може да осъзнае кой е и какво иска от живота.

Раздялата се дели на няколко етапа. Може би в началото ще си мислиш, че животът за теб няма смисъл, но в края – свободата и удовлетворение, което ще почувстваш, ще ти покажат, че тази раздяла е най-правилното решение.

Първи етап: Отричане

Не може да осъзнаеш какво се случва. Човекът, на когото си се отдала и посветила живота си, се отказва от теб толкова лесно. Не знаеш каква е причината, за да го направи, но и не искаш да повярваш, че е способен на това. Надяваш се, че това е просто кошмар, от който ще се събудиш и всичко ще е както преди. Да, но уви. Раздялата ви е факт. И колкото повече отказваш да приемеш реалността, толкова повече болка си причиняваш, както и унижение.

Той е всичко за теб. Твоята любов. Твоят живот. Без него нищо няма смисъл. Не знаеш как ще продължиш напред. Не искаш да продължиш без него. Е, спокойно, мила. Това е съвсем нормална реакция, особено, когато си имала чувства към този човек. Но няма вечно да се чувстваш по този начин. Не казваме, че болката напълно ще си отиде от теб, защото всеки по различен начин изживява раздялата, но този нож, който усещаш как пробожда гърдите ти, много скоро няма да го усещаш.

Един ден ще се освободиш от цялата болка, която сега е превзела тялото ти.

Втори етап: Гняв

Добре. Важното е, че започваш да изпитваш нещо, дори и това да е гняв. Няма да таиш нищо повече в себе си и да се затваряш.

Ядосана си. На него. На себе си. На целия свят. Ядосана си, че не си оценена. Предадена си. Изоставена. И искаш да крещиш. Да блъскаш. Да удряш.

Не се съпротивлявай на гнева, който е вътре в теб. Остави го да излезе от теб и да освободи тялото ти. Но не си го изкарвай на хората, които искат да са до теб в този момент. Запиши се на спорт, който ще отпусне тялото и ума ти. Боксът е най-препоръчителен за сваляне на напрежението.

Позволи си да бъдеш лоша. Сега никой няма право да ти се сърди. Изкарай всичко, което таиш дълбоко в себе си. Така ще се почувстваш много по-добре.

Трети етап: Договаряне

Може би всички твои приятели ще ти кажат да го пуснеш да си тръгне от теб. На думи е толкова лесно. Обаче твоето сърчице ще се разбие на малки парченца в мига, в който ти го пуснеш да си отиде. И се примириш, че той повече никога няма да бъде твой.

Искаш да се върне обратно. Да поправиш нещата. И отново да сте едно цяло. Започваш да осъзнаваш грешките, които си допуснала, когато сте били заедно. И сега се чувстваш готова да започнете отначало, този път без да повтаряш старите навици. Едва се сдържаш да не посегнеш към телефона и да му се обадиш.

Точно в този момент си спомни коя си и какво заслужаваш. Може би ако той е държал на теб истински, нямаше да се стигне до този грозен край? Спомни си и за приятелите, които са до теб. Сега е моментът да прекараш повече време със самата себе си и да откриеш път към теб. Път, осеян с много любов и грижа. За теб самата.

Четвърти етап: Депресия

Колкото и силна да е жената, депресията е задължителна част, през която трябва да премине, когато се раздели със своя партньор. Всяка една дама изживява различно раздялата и при някои депресията не е толкова дълбока.

Няма да казваме, че може да се стигне дори и до суицидни мисли, от които ако не се отърси скоро, може да се стигне до фатален край.

Раздялата е факт. И не може да промениш нещата. Нямаш магическа пръчица, с която да върнеш времето назад или пък бившия си. Щом е решил, че не иска повече да бъде с теб, трябва да приемеш неговото решението. И да продължиш напред. Не веднага. Но с времето ще го направиш. Просто имай вяра и не позволявай на мрачните мисли да съсипят живота ти.

Пети етап: Приемане

И в края на всеки тунел – има лъч светлина. Лъч надежда.

И след всяка опустошителна буря – изгрява силно слънце.

И след болка – идва щастие.

Но преди това ще почувстваш смирение, освобождение, покой.

Ще настъпи и този момент, в който ще приемеш, че вече няма „нас“. Че си сама. И той не е до теб. С време буцата, която е заседнала сега в гърлото ти, ще започне да намалява. Също като тъгата. Също като гнева.

Един ден ще станеш сутринта и няма да почувстваш тази пронизваща сърцето болка. Ще се чувства спокойна. И може би щастлива.

И много скоро ще настъпи този ден. Денят, в който ще се освободиш от горчивината, която твоята любов ти причини. Е, неизбежно е. Като матура по български език в 12-ти клас. Задължителна е за всички. Изпитание, което ще ти донесе най-добрият урок. А той е – да обичаш най-силно себе си. И да вярваш, че няма болка, която да не може да преживееш.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , , ,
на горе