Жената винаги знае какво иска. Въпросът е дали мъжът е в състояние да й го даде.

Жената винаги знае какво иска. Въпросът е дали мъжът е в състояние да й го даде.
Любов и партньорство

Жената винаги знае какво иска. Въпросът е дали мъжът е в състояние да й го даде.

 

Легендата, че жените не знаят какво искат и са трудни за разбиране е измислена от мъж. Това не подлежи на съмнение. От мъж, който сам не е бил наясно себе си.

И така – какво, за Бога, искат жените и нужно ли е по тази вечна тема да бъде написан научен труд в пет тома, всеки с дебелината на „Война  и Мир“?

Като начало, вадим от уравнението всички онези объркани същества от женски пол, които по някаква причина вярват че ролята на мъжа е да им осигурява издръжка и добър живот, а тяхната основна задача е да бъдат красиви. Тези момичета (да, момичета, а не жени) не са обект на този разговор.

Нека се фокусираме върху жените, които са навсякъде около нас – силни, мечтателки, борещи се да постигнат целите си. Тези жени учат, работят, отглеждат деца, творят. Влюбват се, разделят се… Нормалните неща, знаете. И стигат до момента, в който единственото, с което може да ги изненада един мъж, е чистата и искрена любов. Защото, както се казва, всички други циркове те вече са гледали. Когато такава жена се влюби в мъж, когато види в него онова, специалното нещо, от което сърцето й трепва, тя е готова да го обича такъв, какъвто е. Не се опитва да го променя, приема го с всичките му недостатъци и дори е склонна многократно да му прощава грешките.

Ако си мъж и в живота ти се е появила такава жена, която те обича, приема и подкрепя, но понякога е тъжна или намръщена, или дръпната и на въпроса „Какво има?“ обикновено ти отговаря с „Нищо.“, а ти не спираш да повтаряш мантрата „Жените не знаят какво искат, иди ги разбери!“… по-добре спри!

 Спри и се замисли.

Жената отразява мъжа, с когото е. Ако ти й даваш цялата си любов, лоялност, внимание и подкрепа, то повярвай, това си личи от 100 километра. Защото тя го отразява. Тя цъфти! И, когато тя е мрачна, вместо да се паркираш на дивана, с дистанционно в ръка, помисли – какво не й даваш?

Защото, скъпи мъже, трябва да бъдете абсолютно сигурни, че това което иска една жена всъщност никак не е много.

Замисли се…. Когато сутринта вървяхте с нея по улицата, загледа ли се (дори се обърна!) след красавицата, преминаваща покрай вас? А сети ли се за годишнината ви миналата седмица? А колко пъти й каза, че е красива? Да, знаем, че фейсбук не е реалността и ти си сериозен мъж, а не от онези лигльовци, които качват снимки с гаджетата си и пишат „My Love”. Но изненадваш ли жена си понякога, качвайки снимка от уикенда ви с мил текст? Защото знаеш, че ще й стане приятно (няма жена, която да не оцени това, че ти се гордееш с нея и искаш да я покажеш на целия свят и да заявиш – аз обичам тази жена!)

Ами бившата ти? „Приятели“ ли сте си? Водите ли пространни разговори, даваш ли й пари на заем, търсиш ли одобрението й, обсъждаш ли с нея проблемите си? Ако отговорът ти е „да“, заслужаваш искрено съжаление. Защото очевидно незнаещият какво иска си ти. Мястото на бившите, независимо дали става дума за авантюра, за петгодишна връзка или двадесетгодишен провален брак, е в миналото. И не, това не означава, че трябва да приключите всякаква комуникация с тях. Единственото, което трябва да направите, е да си изясните – приключила ли е наистина тази връзка …в главата и в сърцето ви? Защото всичко, различно от категоричното „да“, означава, че подвеждате и наранявате настоящата жена в живота ви. Дори и тя да не ви го казва, тя вижда, усеща и трупа в душата си всичко.. Но си припомнете основния физичен закон – количествените натрупвания, водят до качествени изменения. И това с пълна сила важи за вашите отношения. Когато една жена се чувства пренебрегната, изолирана, неоценена от вас, когато тези чувства се напластят в душата й… повярвайте, качествените изменения във връзката ви с нея рано или късно ще се появят и никак няма да ви харесат.

Та … ако още не сте го осъзнали, една жена иска съвсем малко:

Вашата твърда убеденост, че тя е жената, която искате. Но не убеденост на думи, а убедеността, която ви превръща в непристъпна крепост за другите жени. Има само една жена на света – вашата, и тя е най-красивата, най-добрата и най-достойната. Точка. Край на мача. Ако не сте искрено и дълбоко убеден в това, то по-добре за вас двамата ще е да не сте заедно. Защото жената, която ви е дала сърцето си, заслужава още и:

Вашата честност

Вашата вярност

Вашата подкрепа

Вашето сърце. Но цялото, не парче от него!

Вашите чест, достойнство, мъжественост.

Това искат жените.

Малко, но скъпи неща са тези.

Така че …просто се замислете дали й давате тези неща.  И ако не сте в състояние, тогава  освободете мястото за друг, който вероятно ще бъде.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , ,
на горе