Единият партньор е безработен? Как това се отразява на връзката

Единият партньор е безработен Как това се отразява на връзката
Любов и партньорство

Единият партньор е безработен? Как това се отразява на връзката

Нормално, ако вашият партньор е безработен, това да бъде един от най-трудните моменти във връзката си. Той обаче може да ви сплоти и заедно да намерите изход, а не да ви разделя. Безработицата не чука на входната врата. Тя влиза направо в хола на вашата връзка. Тя носи със себе си финансови проблеми, емоционални предизвикателства, социални нюанси и, да, възможности за развитие.

Единият партньор е безработен? Как това се отразява на връзката

infomax-logo-50-15-HW Неделя Щонова: Надявам се да се влюбиш

infomax-logo-50-15-HW Чаша горчиво кафе помага за отслабване

Ето някои факти какво може да се случи, ако човекът до вас е безработен, и как да не страда връзката ви от това:

Парите говорят – как да се вслушваме

Безработицата може да превърне парите в шумна тема в една връзка. Създайте отворено и неосъждащо пространство за обсъждане на финансите, като гарантирате, че парите говорят, но не крещят. Това, че той е безработен не винаги означава, че няма да можете да си платите ипотеката или сметките, а и все пак той не е искал да стане така.

Бюджетиране като двойка – превърнете го в нощна среща

Бюджетирането не трябва да е скучно. Превърнете го в редовна „финансова вечер за среща“, в която и двамата работите заедно, за да управлявате финансите. Направете си правилните финансови планове, докато той е безработен. Проверете с какви средства разполагате, като това може да стане на дивана в хола на по чаша вино.

Теория на привързаността – да се вкопчим или да се отпуснем?

Разгледайте стиловете си на привързаност и разберете как фактът, че той е безработен може да ви сближи или отдалечи. Всичко е въпрос на баланс, а не на привързаност.

е безработен

Стресът и влиянието му върху взаимоотношенията

Сложно е. Това, че той е безработен може да предизвика стрес, който да се прехвърли върху връзката. Идентифицирайте причинителите на стреса и намерете здравословни начини да се справите с него – заедно.

Вечерята на безработните

Случвало ли ви се е да се чувствате осъждани на социални събирания? Навигирайте в тези ситуации с благодат и единен фронт. Не са нужни въображаеми вечери, а само истинско разбиране.

Лично израстване или обиколка

Безработицата може да изглежда като препятствие на пътя, но тя може да бъде и шанс за израстване. Изследвайте заедно нови пътища, интереси или хобита. Това е пътуване, а не обиколка. Използвайте фактът, че той е безработен, за да отидете на приятно място или си починете в компанията на роднини, които не сте виждали от много време.

Разбиране на силните и слабите страни на другия

Седнете заедно и избройте силните страни, уменията и областите за подобрение на другия. Това е като огледало, което говори обратно – но по-хубаво!

Създаване на обща стратегия за търсене на работа

Ако той е безработен имате възможност да търсите заедно решение на този проблем. Начертайте план за действие. Обсъдете видовете работни места, индустрии и роли, които съответстват на кариерните цели. Това е време за стратегия, а не за дрямка!

Изготвяне или преработване на автобиографията заедно

Предложете на партньора си да му помогнете да преработи автобиографията си. Свежият поглед може да е от голямо значение. Само избягвайте да го превръщате в роман, специалистите по подбор на персонал ценят краткостта.

Практикуване на интервюта един с друг

Играйте на интервюиращ и интервюиран. Задавайте типични въпроси, предоставяйте обратна връзка и се забавлявайте. Кой е знаел, че интервютата за работа могат да бъдат забавни?

Балансиране на подкрепата и пространството

Разпознайте кога партньорът ви има нужда от вашата подкрепа и кога от пространство, за да се съсредоточи или да помисли. Ако сте в синхрон, търсенето на работа не е толкова тежко задължение, колкото споделено начинание. Когато той е безаботен със сигурност ще има нужда от вашата подкрепа.

е безработен

Поддържане на романтиката жива

Търсенето на работа може да бъде всепоглъщащо. Не забравяйте да отделяте време за романтика, забавление и връзка.

Не забравяйте, че сте заедно. Това, че той е безработен е етап, а не доживотна присъда. Предложете на партньора си надежда и увереност. Бъдете негов ментор, довереник, а понякога и лек мотиватор. Любовта е силна, както и вашето партньорство. Имате възможност да превърнете това предизвикателство във възможност за израстване, сплотяване и може би дори неочаквано забавление. Така че действайте заедно!

Вашият партньор може да се чувства потиснат, обезкуражен или дори да го мързи да си намери работа. Но потъването в мизерия никога не е донесло работа на никого. Вместо това използвайте тези съвети, за да съживите чувството му за целеустременост.

Създайте си цели, бъдете подкрепящи, разработете стратегия за търсене на работа и следете за подводните камъни. С течение на времето те не само ще се изправят, но и ще станат по-силни, а вие ще бъдете до тях.

Вижте още:

Парите не могат да купят истински важните неща в живота

6 грешни зодии, които могат само да мечтаят за рая

7 начина да скъсате с някого чрез съобщение

Мъжката гледна точка: Горчивата истина за жените, които имат връзка с женен мъж

Учените казаха на коя възраст жените са истински магнит за мъжа

Тайна техника за изпълнение на желания

В какви жени се влюбват мъжете до уши?

3 мита за мъжките желания, в които жените все още вярват и каква е реалността

Tagged ,
на горе