Диета и етерични масла помагат при вагинални гъбички

Диета и етерични масла помагат при вагинални гъбички
Добра форма

Диета и етерични масла помагат при вагинални гъбички

Вагиналната инфекция е досадна, понякога болезнена и почти винаги свързана със сериозен дискомфорт. Едва ли има жена, която да не е изпитала това неразположение. При подобен проблем, разбира се, е задължително да отидете на лекар, но има и достъпни средства, с които можете да си помогнете, а също и да профилактирате това досадно състояние. Вижте каква диета и етерични масла помагат при вагинални гъбички.

Билкови елексири за предотвратяване на диабета

Рецепти при сърцебиене от лечителката Мария Требен

Рецепта на австралийската кралица и още 9 цяра при запек

Какво представлява вагиналната гъбична инфекция/вагинални гъбички?

Човешкото тяло е дом на милиони дрождеви организми, много от които се считат за „добри“, що се отнася до нашето здраве. Но видовете дрожди, отговорни за причиняването на гъбични инфекции, са щам, наречен Candida albicans, който може да доведе до свръхрастеж, известен като кандидоза. Никой не е застрахован – мъж или жена в даден да развие състоянието. Затова направете следните 4 лесни стъпки:

Укрепете имунната си система с богата на хранителни вещества диета.

Режимът ви на хранене трябва да засилва имунната система, така може да помогне на тялото ви да остане във върхова форма, значително намалявайки риска от инфекция. Така се увеличават защитните бели кръвни клетки, което помага на имунната система да се насочи към проблема, преди да се влоши. Това е причината, поради която отслабената имунна система е един от значимите рискови фактори за повтарящи се гъбични инфекции. Хората с вируси, като ХИВ или автоимунни заболявания, диабет или рак, са предразположени към развитието на инфекции по-често.

Подкрепете имунната си система, като ядете богата на хранителни вещества диета, особено такава с високо съдържание на зеленчуци, здравословни мазнини (включително антимикробно кокосово масло), пробиотици и качествени източници на протеини.

Консумирайте пробиотични и ферментирали храни.

Пробиотичните храни (включително видове, които съдържат бактерии, като лактобацилус или ацидофилус) са полезни за борбата с инфекции от всякакъв вид и са доказано ефективни при гъбични инфекции и вагинални гъбички.

Ферментиралите храни – включително млечни продукти, като кефир или кисело мляко, комбуча и зеленчуци – всички съдържат пробиотична микрофлора, която помага за защита на червата, подобрява имунната система и се бори с дрождите. Пробиотиците са „добрите агенти“, които се конкурират с вредните патогени в тялото. Добрият вид бактерии, които живеят в тялото ни и върху кожата, основно се конкурират с дрождите кандида за наличните източници на „гориво“. За щастие, добрите бактерии обикновено са по-силни от клетките на дрождите и следователно могат да прекъснат доставките на енергия на дрождите или гъбичките.

Намалете консумацията на захар.

Що се отнася до вашата диета, не забравяйте да контролирате кръвната си захар, тъй като високите нива на захар подхранват растежа на кандида. Някои хора със свръхрастеж на кандида трябва да премахнат почти всички източници на захар от менюто си, поне за известно време, докато състоянието се изчисти. Това включва повечето преработени храни или закуски, алкохол, почти всички зърнени храни (особено рафинирани зърнени продукти), конвенционални млечни продукти и дори плодове и нишестени зеленчуци в някои случаи.

Може да отнеме малко опити и грешки, за да стигнете до правилната за вас диета, тъй като всеки реагира различно. Положителен страничен ефект е, че спазването на диета, насочена към премахването на дрожди и кандида, също може да осигури полезни бактерии, да регулира апетита ви и да намали желанието ви за рафинирани въглехидрати и захари.

Използвайте определени добавки и етерични масла.

Някои добавки и етерични масла са полезни за спиране развитието на на дрождите, включително: пробиотични добавки – едно от най-ефективните естествени лечения за гъбични инфекции, защото възстановяват добрите бактерии.

Ябълков оцет: помага за балансиране на pH нивата в тялото.

Бъз и бял трън: помагат за пречистването на черния дроб от лекарства и хормоните от противозачатъчните хапчета.

Борна киселина: безопасна алтернатива на някои лекарства за повтарящи се гъбични инфекции.

Етерични масла: маслата от чаено дърво, лавандула и смирна са нежни, но помагат за елиминирането на различни дрожди, паразити и гъбички; използвайте няколко капки, смесени с кокосово масло локално извън вагиналната област.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе