Бизнес дама или щастлива съпруга – рецепта за семейно щастие

Бизнес дама или щастлива съпруга - рецепта за семейно щастие
Любов и партньорство

Бизнес дама или щастлива съпруга – рецепта за семейно щастие

Обречен ли е бракът, ако основният доход в семейството е на жената, а не нейният съпруг? Като първо правило е добре да не гледате на брака си и връзката си като на бизнес планирани и маркетинг.  Не играйте чужда роля, не е нужно постоянно да планирате, диктувате и ръководите. Трябва да разберете, че не е нужно и двамата партньори да търсят материално богатство. И ако могат, тогава такъв съюз може да се нарече или сътрудничество, или сделка. Светът се променя и сега жените все повече стават лидери – но това е техният избор.  

Запазете любовта

Всяка сутрин водите монолог с тялото си. Трябва ли да прави упражнения, а тялото ви крещи „Нееее“, трябва ли да правите закуска и подобни такива, въпроси, които започват да ви мъчат от ранини. По същия начин обаче трябва да се питате и защо сте в този брак или връзка, обичате ли го и искате ли да го радвате, както той често ви радва. Така например си спомнете какво е направил за вас, за да ви зарадва, или просто ви е изслушал посред нощ, за да ви даде мъдър съвет, който ви е накарал да забравите проблемите за няколко часа. Тогава си припомнете, че той ви дава най-ценното – внимание и грижи.

Играйте различни роли

Не е нужно да сте идеални 24 часа в денонощието. Когато се приберете у дома, свалете костюма и приберете шефския си нрав в гардероба. Променете образа на императрица в любовница или дете. Облечете халат, гушнете се в любимия и му прошепнете в ухото, колко много го обичате.

Разпределете бюджета си

Много жени ползват положението си, за да вкарат мъжа в ъгъла. Така той се принуждава да иска пари за елементарни неща, като това да си купи козметика или пък да зареди колата. Ако искате да избегнете този момент е добре да му направите отделна карта, в която регулярно да внасяте определена сума, така че той да се чувства спокойно, но в същото време да не е напълно зависим от вас.

Не отлагайте разговорите за утре

Този набор от стандартни фрази е познат на всички – „Ще завърша проекта и ще му се обадя“, „Ще завърша дипломната си работа, трябва ми още време “, „Отивам на преговори и утре вечер сме заедно“. Така се оказва, че подписваме договор за милион долара, а съпругът се чувства изоставено дете. Утешавайки се, че все ще остане време, то така и не идва, а други неща се губят. Не забравяйте, че никой мъж не обича и не може да понася безразличие към себе си. Ако не го намери у вас, ще го потърси на друго място.

Не се страхувайте да говорите за вашите желания

Често криете истината зад фасадата. Смятате, че той трябва да разбере как да зарадва кралицата. Но главата на всеки мисли по различен начин, така че е по-добре да изразите желанията си конкретно. Бъдете отворени за моментите, които ви носят радост. Ако чувствате, че не можете да намерите мотивация за любов, а той не чуе желанията ви, напуснете. Оставете човека. Оставете го да живеете. Все пак той е вашият съпруг, а не крепостен.

Нека бъде искрен

Психолозите отдавна са стигнали до извода, че най-вече се усмихваме на тези, които не обичаме. Казваме „Здравейте“ на шефовете и веднага включваме „ОК усмивка“ автоматично, колега прави комплимент – „Изглеждаш страхотно“, а в стаята за пушачи се подиграва на външния вид. О, как искаш искреност. И колко е страхотно, когато любим мъж може да каже – „Мила, грешиш“, „Свали тази рокля, тя не ти отива“, в крайна сметка дори такива неща трябва да ви правят доволни, защото няма игра.  Цялата палитра от чувства трябва да присъства в живота – и радост, и тъга, и сълзи, и смях. Само така ще стане интересно и многостранно.

 

 

Tagged , , , ,
на горе