В истинската любов няма място за безразличие, гордост и лъжи

В истинската любов няма място за безразличие, гордост и лъжи
Любов и партньорство

В истинската любов няма място за безразличие, гордост и лъжи

На този свят има толкова много хора, които се обичат, но не са заедно. По една или друга причина те са разделени от друг. Но на този свят има и толкова много връзки, в които няма любов. Няма уважение. Липсва доверие. Грижа. Внимание. Да живееш с човек, в когото не си влюбена и когото дори не обичаш (да си влюбен и да обичаш са две различни неща), е болезнено.  

Но поради страх от самота, несигурност и куп други оправдания оставаме в клетката, в която сме нещастни и отчаяни.

Фалшивата любов е модерна. Да живееш с човек към когото нямаш никакви чувства се превърна последните години в тенденция. Любовта е заменена с интересите. Ценностите и моралът са отдавна забравени от обществото. И материализмът все повече измества човешките отношения основани на чувства и емоции.

Ето по какво да познаеш, че той не те обича, въпреки че сте във връзка

Не се интересува от чувствата ти

Знаеш, скъпа как е в любовта. В онази истинска и силна любов. Ако ти плачеш, твоят партньор плаче също с теб. Ако ти се радваш, той е по-щастлив дори и от теб. Това е споделената, красива любов. Останалата е… Тъжна. Болезнена. Фалшива. И толкова ненужна.

Ако той не се интересува от чувствата ти и никога не те пита как се чувстваш, какво изпитваш. Никога не се интересува дали те наранява с поведението си, а когато очите ти се пълнят със сълзи, сякаш той обръща поглед настрани и се преструва, че няма нищо.

Ако наистина те обичаше, само при мисълта, че тъгуваш или някой те е наранил, сърцето му щеше да се къса и нямаше да те остави, докато не научи истината. Ако любовта му беше истинска, той щеше да направи всичко, дори и невъзможното, за да те накара да се чувстваш по-добре. Но уви – той отвръща поглед настрани. Сякаш си невидима за него. Та питам се, това любов ли е?

Не ти споделя нищо за себе си  

Любовта се крие в споделеността. В това да нямаш търпение да се прибереш вкъщи и да споделиш на любимата си как е минал денят ти. Ако той те обича истински няма да се налага да го заливаш с въпроси за него самият. Той сам ще иска да ти разкаже всичко за себе си. За страховете си, за мечтите си.

Той сам ще иска да се отвори пред теб и да сподели малкия си свят с теб. Да, скъпа, това е истинската любов. Останалото е фалш. Измислица. Лъжа.

Той не само ще иска да сподели за мечтите си на теб, но също така ще разкрие и миналото си. Въпреки че е много деликатна тема, когато един човек обича истински своя партньор, той иска да му сподели всичко за себе си. И не, това няма да го направи уязвим, нито слаб. Това ще направи любовта между вас още по-силна и истинска.

Не иска да разбере нищо за теб

Още един признак, който показва, че любовта ви е фалшива. Колко пъти той е питал конкретно неща, свързани с теб? Колко пъти той се е интересувал от това какво се случва в живота ти? Какво планове за бъдещето имаш? И колкото и да звучи клиширано, кой е любимия ти цвят? Песен? Филм?

Да, вие сте възрастни, но това не е оправдание да не се интересува от теб неща. Защото ако се интересува от тях, се интересува и от теб самата. Но ако никога не ти задава подобни въпроси, то тогава този човек проявява ли някакъв интерес към теб? И въобще иска ли да те опознае?

Ти си винаги тази, която задава въпроси. Винаги тази, която се притеснява да не изглежда в неговите очи нахална и любопитна. Защото ти не питаш от любопитство, а от желание да опознаеш повече твоя партньор. И е напълно нормално.

Не те търси първи и не иска да прекарва време с теб

Може би това звучи доста неприятно и грубо. Но е и самата истина и показател за неговите чувства към теб. Ако той никога не те търси първи и винаги ти си тази, която му звъниш или пишеш съобщение. Ти си тази, която го кани да излезете на среща и тази, която има желанието да прекарвате повече време заедно – това е ясен знак, че неговият интерес към теб не е особено голям. Също като и чувствата му.

Защото не е възможно да обичаш една жена истински, а да се държиш така с нея, сякаш ти е напълно безразлична. Или пък го прави от гордост?  В любовта няма място за безразличие. Няма място за гордост. Нито за лъжи.

Вижте още⤵️

5 тайни как да намерите страхотен партньор 

12 доказани начина да накарате мъжа да се пристрасти към вас 

Tagged , , , , , ,
на горе