Въпросът е, че в правилните ръце всичко, което даваш, получаваш – Ейми Блум

Въпросът е, че в правилните ръце всичко, което даваш, получаваш - Ейми Блум
Любов и партньорство

Въпросът е, че в правилните ръце всичко, което даваш, получаваш – Ейми Блум

„Ако доживееш до сто години, искам да живея на сто минус един ден, така че никога да не трябва да живея без теб.“

 A.A. Милн, „Мечо Пух“

 

В живота често се случват странни събития или както искате ги наречете. Като например да срещнеш правилния човек в неподходящо време или пък да се влюбиш силно и истински, но в неправилния човек. Любовта е сложна материя. И понякога тя не е достатъчна. Всъщност тя изобщо не е достатъчна. Фактът, че обичаш един мъж в никакъв случай не означава, че сте родени един за друг. И че ще бъдеш завинаги с този мъж. Нали?

За да бъде здрава една връзка и отношенията ви да се запазят, тогава е нужно много повече от любов. Дори и тя да е споделена. Дори и тя да е силна. Дори и да не може да живеете един без друг. За да останеш с един мъж трябва да бъдете един за друг. Да споделяте общи ценности, интереси. Да имате едни и същи цели за бъдещето. И както се казва, за да бъде здрава една връзка, трябва и двамата в нея да гледате в една посока.

Ето знаците, които показват, че той е правилния за теб

Споделяте еднакви ценности

Искаш ли да разбереш каква е тайната на успешната връзка? Споделянето на едни и същи ценности с партньора ти. Да, не е задължително да мислите напълно еднакво, но ако в по-голямата част вие споделяте едно и също мнение, гледна точка и ценности, то тогава и двамата си спестявате много спорове и конфликти, които най-често възникват, заради именно тези противоречия.

Може би до голяма степен и ценностите, които имате са ви сформирали като личности и точно затова толкова много си подхождате двамата. Мислиш си как може той да е същия като теб? И ти да си като него? И се питаш къде е бил този мъж преди и защо не си го срещнала по-рано.

Гледате в една и съща посока

Да, по това ще познаеш, че той е правилният за теб. И двамата гледате в една и съща посока. Много често двойките се разделят, заради различни виждания за бъдещето и различни цели. И въпреки че са си обещали да бъдат завинаги заедно, без време се разделят.

Ако ти имаш планове за бъдещето, които не съвпадат с тези на партньора ти, трябва и двамата да сте готово на големи компромиси. И един от двама ви да се откаже от всички мечти, за да може да последва другия. Да може и да откриете баланс помежду ви и да не се стигне до раздяла, но това е много трудно и почти невъзможно.

Ако ти и твоят партньор гледате в една и съща посока, имате еднакви виждания и искания, както и съвпадат целите ви – несъмнено сте родени един за друг.

Сходни характери

Всички знаете колко е трудно, когато си харесаме някой, който е наша пълна противоположност. И колкото и да искаме да бъдем заедно, различията помежду ни са голяма пречка. Дори и да се опитаме да сме с този човек с времето ще се уверяваме все повече, че той не е за нас.

Но ако характерите ви са сходни и имате много общи интереси и цели, несъмнено това влияе благоприятно на вашата връзка и отношенията ви. По този начин отново се избягват конфликти и спорове, които са главните виновни за раздялата на повечето двойки. Ако ти си срещнала мъж с характер като твоя – ти си голяма късметлийка. И да, той е правилният скъпа. Няма по-добър избор от този. И него.

Винаги те подкрепя

Правилният е този, който винаги те подкрепя. Този, който вярва в теб повече от теб самата. Този, който вижда най-красивите ти качества и се влюбва в тях. Не в лицето. Не в тялото. А в душата и сърцето. И добротата, която носиш. Независимо през какво преминаваш, той ще е винаги до теб. Независимо колко трудно ти е в този момент, той е хванал здраво ръката ти и те пази.

И ти знаеш това. Виждаш това. Чувстваш го. Чувстваш, че това е той. Правилният. И знаеш, че ще остане. Въпреки всичко. Въпреки всеки. Той е тук. До теб. И никъде няма да ходи. Защото те обича. Защото и ти го обичаш. Защото сте родени един за друг.

В споделената любов даваш толкова, колкото и получаваш. И това не е търговия. Не изисква предварителен договор. И не се залага нищо. Защото от значение има само щастието на другия. Тя иска той да е щастлив. И той иска тя да е щастлива. Взаимност, разделена на две. По равно. И в това се крие споделеността. И красотата. И силата на любовта. Която е в самите нас.

Tagged , , , , , , ,
на горе