Три грешки, които младоженците често допускат в брака си
Любов и партньорство

Три грешки, които младоженците често допускат в брака си

Някои от най-добрите съвети за любовните взаимоотношения, които някога сме получавали, идват от нашите близки и приятели. Това са хората, които могат да ни помогнат с опита си и наистина ги е грижа за нас.

Въпреки добрите им намерения обаче, понякога те могат да ни тласнат и в грешна посока, без дори да го осъзнават. Има случаи, в които последването на техните съвети, особено когато става въпрос за млада двойка, може да разруши връзката ви, още преди да се е развила напълно.

Ето и кои са най-често срещаните грешки, които младоженците често допускат в брака си:

Вярвайте, че интимността може да реши проблемите в брака.

Някои хора обикновено вярват във философията, че всеки проблем може да се реши в леглото.Това може да изглежда като добър начин да се освободите от напрежението. В действителност обаче интимността рядко е начин за решаване на дълбоко вкоренени проблеми във вашия брак. Това може да е забавен начин да сложите край на спор между двама ви. Проблемът обаче ще се появи отново следващия път, когато го обсъдите, защото не сте намерили истинското му решение. Запомнете, че комуникацията е ключът към намирането на изход от всички разногласия между вас и партньора ви. Не се съмнявайте, че такива ще има, което е нормално във всяка връзка. Важното е как ще реагирате на проблема.

Оставяте финансовият ангажимент изцяло на половинката.

В древни времена се е смятало, че мъжете са ловци, докато жените са събирачи. С други думи – силният пол трябва да осигури прехраната, докато половинката му поема задълженията вкъщи. Този патриархален модел обаче вече е в миналото и днес е важно и мъжете, и жените да могат да поемат отговорността да осигурят прехраната в семейството. Въпреки че няма нищо лошо в избора да бъдете домакиня, трябва да сте сигурни, че можете да поемете финансовата тежест в някои случаи. Например може заплатата на съпруга ви да не е достатъчна, той загуби работата си или изникне друго непредвидено обстоятелство, което го възпрепятства.

Приемате, че всичко между вас трябва да е 50/50.

Всички търсим партньор, който да ни бъде опора в трудностите и който да е също толкова ангажиран във връзката, колкото и ние. Това е страхотно. Ако обаче очаквате вашият съпруг да носи половината отговорност за всичко по всяко време, може да бъдете силно разочаровани. Това не означава, че трябва да давате повече, отколкото получавате. Просто понякога  животът понякога може да бъде непредсказуем. Връзката ви може да поддържа стабилен ритъм на равновесие, само когато всичко върви перфектно и в живота ви, но това рядко е така в действителност. Все пак не живеем в приказка.

Вие или вашият съпруг може да се сблъскате със здравословни проблеми, загуба на работа, проблеми със семейството и т.н. Всеки от тези сценарии изисква да поемете повече от половината задължения и отговорности, за да помогнете на съпруга си в трудния момент. Така че не трябва да очаквате да бъде 50/50 през цялото време, а да сте готови да помагате и подкрепяте съпруга си по време на вашето пътуване заедно. Същото важи и в обратната ситуация, тъй като ролите може да се разменят.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , ,
на горе