ябълков пай

Сочен ябълков пай на тиган

Приготвяне

10 минути

Готвене

30 минути

Общо

40 минути

Порции

6 порции

Сочен ябълков пай- сладък десерт с ароматни ябълки ще бъде идеалното допълнение към чаша чай или чаша кафе. Бързо запишете тази невероятно лесна и вкусна рецепта и пригответе деликатес.

Всеки пай, който приготвяте ще бъде много по-вкусен, ако добавите повече пълнеж към него. Почерпка с апетитен ябълков пай няма да ви остави безразлични, защото този лесен за приготвяне десерт е не по-лош от вкуса на този в сладкарниците. Не е нужно да сте гуру в сладкарството, за да изпечете пай. Трябва само да научите няколко тайни и трикове, които ще ви помогнат да приготвите невероятно вкусен десерт за чай или кафе.

Ето как да приготвите ябълков пай на тиган:

Необходими продукти

  • Две ябълки;
  • Едно яйце;
  • 60 грама захар;
  • 60 мл. олио;
  • 150 милилитра мляко;
  • 150 грама брашно;
  • 8 грама бакпулвер;
  • 10 грама ванилова захар;
  • 1 супена лъжица оцет;
  • щипка сол

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне ябълков пай на тиган:

ябълков пай
ябълков пай

 

Първо пригответе всичко необходимо за приготвянето на ябълков пай на тиган. Яйцето трябва да се извадят от хладилника предварително, за да имат време да се затопли. След това веднага трябва да подготвите тиган, в която ще печете пая. Трябва да има дебело дъно, в противен случай няма да може да се изпече равномерно. Намажете тигана с масло и поръсете дъното му с една супена лъжица захар от общото й количество.

След това измийте ябълките под течаща вода и ги почистете от кората и сърцевината. Сега нарежете ябълките по всякакъв удобен за вас начин, но най-важното е, че те трябва да бъдат нарязани на филийки – дебелината трябва да е еднаква. Сложете ябълките в тавата и започнете да приготвяте тестото. Смесете яйцето, солта, ванилията и обикновената захар в отделна купа. Добавете мляко, олиото и пресято брашно там. Разбъркайте всичко добре и добавете бакпулвер и бързо налейте трапезен оцет.

Готовото тесто се изсипва в тигана и отгоре се заравнява с шпатула. Веднага поставете тигана на среден огън и го покрийте с капак. Когато тиганът се загрее равномерно, трябва да намалите котлона и да печете десерта за 10 минути. След това трябва да обърнете ябълков пай от другата страна и да продължите да печете още 10 минути.

Добър апетит!

Вижте още
Няма намерени публикации
Най-нови статии
Популярни
на горе