Най-добрият деликатес за зимата: Пържен хайвер от патладжан

хайвер от патладжан

Най-добрият деликатес за зимата: Пържен хайвер от патладжан

Приготвяне

10 минути

Готвене

30 минути

Общо

40 минути

Порции

4 порции

Можете да приготвите този вкусен хайвер от патладжан и да го консумирате веднага, ако сте подготвили достатъчно буркани за зимата. При това няма да се налага да печете и белете патладжаните.

За да направите този вкусен хайвер от патладжан, не е необходимо зеленчуците да се пекат, трябва просто да ги изпържите в тиган и след това да ги консервирате за зимата.

Необходими продукти

1 патладжан;

1 червена чушка;

350 г домати;

1 глава лук;

2 скилидки чесън;

50 ml олио;

сол, зърна черен пипер.

Начин на приготвяне

Ето как да си приготвите хайвер от патладжан за зимата:

хайвер от патладжан
хайвер от патладжан

Посоченото количество продукти трябва да стигне за буркан от 1 литър. Така че, когато ще консервирате това ястие хайвер от патладжан, съответно увеличете пропорциите. Тези, които обичат зелените, могат да добавят всякакви по свой вкус. Същото важи и за подправките.

Готовите зеленчуци измийте обилно под чешмата, обелете кората, изрежете и премахнете семките. Оставете ги да се отцедят добре от водата . Нарежете патладжаните и лука на кубчета. Прекарайте чесъна през преса. Нарежете чушката на лентички. Можете да вземете сладък пипер от всякакъв цвят. Ако чушките са с различни нюанси, хайверът дори ще изглежда още по-апетитен. Доматите могат да се пасират с блендер или да се нарежат на парчета. Тогава хайверът от патладжан ще бъде по-текстуриран.

Загрейте олиото в тиган, добавете лука. Когато се запържи до прозрачност и из кухнята се разнесе ароматът на лук, се добавят патладжаните.

хайвер от патладжан
хайвер от патладжан

Запържете при непрекъснато бъркане на среден огън. След това добавете лентите от пипер и сложете всичко заедно. Доматите трябва да са последни. Покрийте с капак и оставете зеленчуците да се задушат до пълна готовност.

хайвер от патладжан
хайвер от патладжан

Преди да свалите съда от котлона, добавете чесъна, подправките, солта и захарта. Не пропускайте да опитате получения хайвер от патладжан. Може да трябва да добавите малко повече сол или да подсладите. Можете да ядете хайвер горещ или да го приготвите за зимата.

В този случай разпределете пържените патладжани върху стерилни буркани, затворете с винтови капачки. Дръжте бурканите обърнати и увити в одеяло, докато изстинат напълно.

След това сложете за съхранение на хладно място.

Да ви е сладко!

Вижте още
Няма намерени публикации
Най-нови статии
Популярни
на горе