Чудесен зеленчуков пастет от тиквички и патладжан

зеленчуков пастет от тиквички и патладжан

Чудесен зеленчуков пастет от тиквички и патладжан

Приготвяне

15 минути

Готвене

1 час и 20 мин минути

Общо

1 час и 35 минути минути

Порции

Зеленчуков пастет от тиквички и патладжан е не само вкусен, но и пълен с витамини. Така че докато сезонът на пресните зеленчуци е в разгара си, трябва да се погрижите да си приготвите тази вкусотия за зимата.

Необходими продукти

425 г патладжан;

560 г тиквички;

200 г моркови;

30 г чесън;

200 г лук;

100 г доматено пюре;

100 мл олио;

1 връзка магданоз;

1 щипка смлян кориандър;

сол, смлян черен пипер.

Начин на приготвяне

Ето как да приготвите зеленчуков пастет от тиквички и патладжан:

зеленчуков пастет от тиквички и патладжан
зеленчуков пастет от тиквички и патладжан

Количеството на съставките е посочено за 2 буркана от 500 мл.

Ако искате да приготвите повече за зимата, пропорционално увеличете продуктите. Магданозът може да се замени и със сушен. Добавете сол и черен пипер по ваш вкус, тъй като някои обичат по-солено и люто, други обратното.

Най-напред обелете и нарежете лука, след което си запържва в олиото. Огънят на котлона е на среден степен и се пържи не до готовност, а до омекне.

Обелете патладжана нарежете го и го добавете към лука.

Ако тиквичките ви не са млади, тогава също обелете кората и премахнете семките. Нарежете ги на кубчета и добавете към лука и патладжана.

Настържете морковите. Добавете ги последно. Посолете леко, за да пуснат зеленчуците сок. Покрийте с капак и оставете да къкри 45 минути. Огънят трябва да е слаб и зеленчуците да се разбъркват от време на време.

Добавете наситнения чесън с доматеното пюре и оставете да къкри още 15 минути.

Сега добавете сол, добавете кориандър, черен пипер и магданоз. Свалете от огъня. Можете да го използвате в този вид или да го пасирате с пасатор.

зеленчуков пастет от тиквички и патладжан
зеленчуков пастет от тиквички и патладжан

След това разпределете в буркани и стерилизирайте за 15 минути. Помислете, че през зимата, след като отворите буркан със зеленчуков пастет от тиквички и патладжан, трябва да го изядете възможно най-скоро.

зеленчуков пастет от тиквички и патладжан
зеленчуков пастет от тиквички и патладжан

Да ви е сладко!

Вижте още
Няма намерени публикации
Най-нови статии
Популярни
на горе