Пастет от тиквички – много вкусен, нежен и с кремообразен вкус

Пастет от тиквички

Пастет от тиквички – много вкусен, нежен и с кремообразен вкус

Приготвяне

15 минути

Готвене

15 минути

Общо

30 минути

Порции

4 порции

В сезона на тиквичките непременно пригответе този нежен и апетитен пастет от тиквички. Тази рецепта е невероятно вкусна и ще се хареса както на възрастни, така и на деца.

Ето как да приготвите апетитен пастет от тиквички:

Необходими продукти

тиквички – 2 бр (700 г);

топено сирене – около 140 г;

чесън – 2 скилидки;

масло – 1 супена лъжица;

сол, черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне на апетитен пастет от тиквички:

Пастет от тиквички
Пастет от тиквички

Различни тиквички, дори и не много млади, са подходящи за приготвяне на тази рецепта. Все пак апетитен пастет от тиквички ще е по-вкусен с млади тиквички. Измийте тиквичките, подсушете и отрежете краищата. Нарежете тиквичките на малки кубчета.

Пастет от тиквички
Пастет от тиквички

Слагаме тигана на среден огън и го загряваме, наливаме олиото. Поставете тиквичките в тигана и ги запържете до пълна готовност. Тиквичките трябва да се готвят под затворен капак и периодично да се разбъркват. Те ще пуснат сок и ще се задушат по-бързо. Процесът отнема средно 15 мин. Когато тиквичките омекнат напълно ги посолете и поръсете с черен пипер. След това изключете тигана и добавете чесъна, прекаран през пресата. Всичко се разбърква добре и се оставя настрана.

Пастет от тиквички
Пастет от тиквички

Нека приготвим третата съставка – топеното сирене. Важно е да вземете вкусно и висококачествено сирене с кремообразен вкус, тъй като това значително влияе върху вкуса на готовият пастет. Нарежете топенето сирене на кубчета.

Изсипете тиквичките в купата на блендера, добавете топеното сирене и разбийте до гладкост. Разбития и готов апетитен пастет от тиквички прибираме в хладилника до пълното му изстиване, за да стегне добре и да се стабилизира.

Пастет от тиквички
Пастет от тиквички

Пастетът е много вкусен, нежен и с кремообразен вкус. Ако искате да направите това ястие по-полезно и нискокалорично, вместо топено сирене можете да вземете обикновено сирене и да добавите зеленчуци по ваш вкус. Тогава пастетът ще бъде по-лек, с много малко калории и определено няма да навреди на фигурата ви.

Вижте още
Няма намерени публикации
Най-нови статии
Популярни
на горе