20 минути
30 минути
50 минути
4 порции
Сезонът на тиквата е в разгара си, така че е време да сготвим нещо интересно с този плод. Предлагаме проста рецепта за невероятно вкусен десерт – тиквено суфле.
Ако си мислите, че ястията с тиква не могат да бъдат вкусни, грешите. Всъщност този плод е не само полезен, но и много апетитен. Предлагаме да приготвите тиквено суфле по тази проста и много бърза рецепта.
Гарантираме, че ще ви е достатъчно да го опитате само веднъж, за да разберете, че вече е вашият любим десерт. Така че, купете всички необходими съставки и започнете да приготвяте веднага!
150 грама тиква;
3 супени лъжици захар;
2 яйца;
Половин супена лъжица брашно.
Процесът на приготвяне на този десерт е толкова прост, че дори начинаещ готвач може да се справи с него.
Първо трябва да обелите тиквата и да я нарежете на кубчета. Поставете тиквата в съд за печене и гответе във фурната или микровълновата, докато плодовете омекнат.
След това прехвърлете готовата тиква в купата на блендер и смелете до хомогенна маса.
Ако нямате блендер, можете да използвате обикновена кухненска цедка. Претрийте тиквата през сито, докато се получи хомогенна каша.
След това трябва да оставите масата настрана и да подготвите други продукти.
Отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците се разбиват с две супени лъжици захар, след което се добавя тиквеното пюре и половин супена лъжица брашно.
Отделно разбийте белтъците, докато се появят плътни и твърди връхчета, добавете захарта и продължете да разбивате, докато се образуват твърди връхчета.
Сега смесете двата вида смес и разбъркайте с шпатула.
Намажете формичките за суфле с олио и поръсете с брашно. Изсипете сместа в ⅔ форми и поръсете отгоре с кафява захар. Пече се при температура 200 градуса около 20-30 минути.
Добър апетит!
Рецептата за този тиквен сладкиш без яйца и брашно взриви интернет
Сладкиш „Фалшива баклава“ – приготвя се лесно, а вкуса му е феноменален
Мързелива рецепта за торта „Наполеон „
Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни