Където има любов, има и болка – Част първа
Любов и партньорство

Където има любов, има и болка – Част първа

Диагноза „разбито сърце“. И как се оцелява след нея? След него? Как ще продължи животът ти ако сърцето ти е разбито на малки парченца? Ще стане ли един ден отново цяло? Ще може ли да обича отново. Да се влюби. И да бъде щастливо? Или завинаги ще бъде белязано. Разбито. Унищожено. От несбъднати мечти. Напразни надежди. И болезнена, разочароваща любов. Любов, която го уби. Защото вече няма пулс. То е мъртво. И последната надежда умря.

Надеждата за сърцето е като кислородът за човека. Невъзможно е да живее без него. Да съществува. И когато тя си отиде, когато настъпи раздяла, сърцето се пръска на хиляди малки парченца. Съществува ли лек за разбитото сърце? Може би не веднага, но един ден се случва чудо. И сърцето става отново цяло. Но с белези. Белязано е за цял живот. Заради добротата и наивността, които имаше. Въпреки тях, то отново е живо. Излекувано. От времето и любовта. Нова, чиста и истинска любов. Която се случва на всеки един от нас. Когато настъпи моментът. И нито миг по-рано. Нито миг по-късно. В правилното време. С правилния човек. А представи си този човек да си ти самата?

Как се лекува разбито сърце? Не е лесно. Нито се случва веднага. Иска се време, много време. И търпение. И най-вече любов. Ах, любов! Толкова си чудна и така не можем без теб…

Представяме ти някои съвети, които ще ти помогнат да преминеш по-лесно през болката на разбитото сърце, която един ден ще напусне завинаги тялото ти.

Приеми, че трябва време

Знаем, че боли и ти пари. Знаем, че усещаш как кръвта капе от сърцето ти. Искаш тази болка да спре. Да бъдеш отново щастлива и всичко да е както преди. Точно сега, повече от всякога мечтаеш да имаш машина на времето и да се пренесеш в бъдещето. Каквото и да е то. И няма значение къде ще отидеш. Просто не искаш да си тук, в това време и да преживяваш този момент. Молиш се да спре да боли, но нищо не помага.

Нужно е много време, докато отново станеш цяла. Докато болката си отиде от теб. И трябва да приемеш това. И да се отдадеш на този процес. Няма определено време, за това кога ще премине болезнения период. При всеки е различно. На някои са им нужни няколко седмици, за да преодолеят някого, а на други – години. Но при никой не става веднага. Невъзможно е, мила.

Не се срамувай от болката

Не приемай болката като нещо срамно. Там, където е имало любов и много спомени е невъзможно да не боли. Освен ако си била напълно безразлична към него, но знаем, че не е така. Тази болка, която сега ти се струва, че бавно те убива, след време ще благодариш за нея. Защото тя ще те пречисти и ще те кали. Може би сега си изгубила част от себе си, но след време ще станеш отново цяла. И ще запълниш празнината, която той остави.

Болката ще те промени изцяло. Ще бъдеш съвсем различен човек. По-силен и по-добър.

Прави това, което те прави щастлива

Опитай се да се разсееш малко от болката. Може би ти се струва невъзможно, но не позволявай на негативните мисли да превземат живота ти. Знаем, че в момента не виждаш смисъл в каквото и да е, но ако се отдадеш на болката, тя ще те погълне. Сега е моментът, когато трябва да обърнеш внимание на себе си. Започни да правиш по-често нещата, които ти доставят удоволствие. Дори и това да означава да похарчиш луди пари за дрехи и аксесоари. Ако си щастлива след това – пазарува на воля!

Предлагаме ти и да планираш една релаксираща почивка с някоя добра приятелка, далеч от този град и него. Представа си нямаш колко по-добре ще се почувстваш след това.

Следва продължение…

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , ,
на горе