Където има любов, има и болка – Част втора
Любов и партньорство

Където има любов, има и болка – Част втора

Как се лекува разбито сърце? Не е лесно. Нито се случва веднага. Иска се време, много време. И търпение. И най-вече любов. Ах, любов! Толкова си чудна и така не можем без теб…

Представяме ти и останалата част от съветите, които ще ти помогнат да излекуваш разбито сърце.

Определи емоцията

Може би в момента си по-объркана от всякога. Но за да премине по-лесно болката и да излекуваш разбитото си сърце, трябва да определиш коя е емоцията, която надделява в теб. Дори може да седнеш и да напишеш всичко, което чувстваш сега. Така по-лесно ще установиш най-силната емоция. Обърни внимание на физическите усещания и мислите ти.

Беше ли щастлива?

Каква беше вашата връзка? Той обичаше ли те истински и караше ли те да бъдеш щастлива? Чувстваше ли се специална, желана и красива? Кои моменти бяха повече – тъжните или щастливите? Повече любов или повече скандали? Доминираше щастието или тъгата? Той ли беше правилният за теб или просто не искаше да бъдеш сама? Как виждаше бъдещето си с него или някъде в мечтите си се разминахте? Въпроси, на които задължително трябва да си отговориш. И може би след като го направиш, ще разбереш, че раздялата е най-добрият вариант и за теб, но и за него.

Ами ако той се върне?

Какво ще се случи ако има някакъв минимален шанс и той се върне отново в живота ти? Как би се почувствала ако знаеш, че утре отново ще бъдете заедно? Какво би направила? А ако в този момент се запознаеш с друг мъж, който ще се държи в пъти по-добре от него, отново ли щеше да избереш бившия си или би дала шанс на новата любов?

Може би бившия ти партньор иска да се съберете. Раздялата е била грешка, в която и двамата имате вина. Ако все още имаш чувства към него и си щастлива с него, няма причина, поради която да го отблъснеш. Освен ако не сте се разделили с насилие. Защото за него прошка няма.

Изтрий го отвсякъде

Ако си решила наистина да продължиш напред без него, трябва да се постараеш това да се случи. Като за начало е добре да го изтриеш отвсякъде. От социалните мрежи, от телефонния указател и изобщо от живота ти. Е, за последното е нужно много повече от един клик, но с времето и това е възможно. Не отговаряй на съобщенията му и направи така, че да няма достъп до живота ти.

Със сигурност ти е много трудно да не го потърсиш или да не отговориш на неговото съобщения, но ако продължиш контакт с този човек, болката няма да мине. Не трябва да слагаш още сол в раната, когато искаш тя да зарасне, нали?

Продължиш ли да се виждаш с него, ще храниш фалшива надежда и никога няма да успееш да го забравиш. А и по този начин, пропускаш възможността да дадеш шанс на някой друг и сама да избягаш от късмета си.

Време е за ново начало

Когато се разделиш с някого, ти не само губиш него, но и живота, който си имала до сега. Защото си го споделяла с него и всичко ти напомня за вас. Разходките рано сутрин, неговите приятели, семейните излизания. Всичко това вече е в миналото.

Време е за ново начало. Нов живот, в който значение имаш само и единствено ти. Изгради си свои рутини, с които да заместиш старите. В никакъв случай не прибягвай към нещо отчайващо, с което да потиснеш болката. Ако си мислиш, че алкохолът и наркотиците ще те изведат от тази дупка, в която се намираш, жестоко се лъжеш. Както и това да си всяка вечер с различен мъж. Запази себе си и достойнството си. Има много други начини, които ще ти помогнат да преодолееш раздялата.

Не се страхувай от самотата

Не знам защо всички се страхуват от самотата. И често търпят хора, които са ужасни, само и единствено, за да не са сами. Но самотата си има и своите предимства. Това е времето, в което може да опознаеш най-добре себе си. Да се научиш да се обичаш и да правиш това, което те кара да се чувстваш щастлива и удовлетворена от живота.

Посвети времето, в което си разделена, на себе си. Чети повече книги, опознай света. Излизай с приятели и се наслаждавай на свободата си. Ако имаш нужда, потърси професионална помощ. Живей! Има толкова много мъже на този свят. Един ден и ти ще срещнеш този, който е отреден за теб. До тогава се наслаждавай на себе си и свободния си живот. Защото свободата е толкова сладка.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , ,
на горе