

Ако сте останали без идеи какво да сготвите за вечеря, можете да използвате рецептата за мързелива лазаня, която ви предлагаме днес. Тя е не само вкусна, изгодна, но и много вкусна.
Не всеки обича и има възможност да купува листа лазаня, но можете да създадете уникално ястие не по-лошо от италианското.
За соса:
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в сгорещен тиган с олио до светло златисто.
След това добавете каймата и продължете да пържите всичко, докато каймата смени цвета си и сокът се изпари в по-голяма степен.
Докато се приготвя каймата с лук, отстранете кожата от доматите и пасирайте доматите в блендер или нарежете наситно.
Добавете доматите към каймата, поръсете с италиански билки, разбъркайте всичко и оставете да къкри 15-20 минути на умерен огън, като разбърквате.
Изсипете пресятото брашно върху чист тиган и го запечете малко, като го разбърквате. Към него добавете маслото и като се разтопи го разбъркайте добре с брашното, за да няма бучки.
Налейте млякото на тънка струйка, без да спирате да бъркате. Посолява се малко. Оставете да заври и продължете да готвите на слаб огън, докато сосът придобие консистенцията на боза.
Сварете Макароните за лазанята в подсолена вода според указанията за нея.
Кашкавалът се настъргва.
Поставете сварените и отцедени макарони в подготвена форма за печене.
Залейте макароните с половината от соса и отгоре наредете равномерен слой кайма и отново полейте с другата половина от соса.
Поръсете със настъргания кашкавал.
Поставете мързелива лазаня в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-25 минути.
Сервирайте гореща. Добър апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Уникално вкусни палачинки от тиквички с чеснов сос
Диетична торта от тиквички без брашно
Диетични солени мъфини с пилешко
Най-добрите (и най-лошите) диети, следвани от звездитe