Невероятно лесна и вкусна рецепта за мързелива лазаня
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции
Ако сте останали без идеи какво да сготвите за вечеря, можете да използвате рецептата за мързелива лазаня, която ви предлагаме днес. Тя е не само вкусна, изгодна, но и много вкусна.
Не всеки обича и има възможност да купува листа лазаня, но можете да създадете уникално ястие не по-лошо от италианското.
Ето как да си приготвите мързелива лазаня:
Необходими продукти
Кайма 1 кг
Макарони 400гр
Домати 400гр
Кашкавал 300гр
Лук 200гр
Олио
Сол
черен пипер
За соса:
прясно мляко 1л
Масло 100гр
Брашно 100гр
Сол и черен пипер по ваш вкус
Начин на приготвяне
Начин на приготвяне на мързелива лазаня:
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в сгорещен тиган с олио до светло златисто.
След това добавете каймата и продължете да пържите всичко, докато каймата смени цвета си и сокът се изпари в по-голяма степен.
Докато се приготвя каймата с лук, отстранете кожата от доматите и пасирайте доматите в блендер или нарежете наситно.
Добавете доматите към каймата, поръсете с италиански билки, разбъркайте всичко и оставете да къкри 15-20 минути на умерен огън, като разбърквате.
След това приготвяме соса за мързелива лазаня.
Изсипете пресятото брашно върху чист тиган и го запечете малко, като го разбърквате. Към него добавете маслото и като се разтопи го разбъркайте добре с брашното, за да няма бучки.
Налейте млякото на тънка струйка, без да спирате да бъркате. Посолява се малко. Оставете да заври и продължете да готвите на слаб огън, докато сосът придобие консистенцията на боза.
Сварете Макароните за лазанята в подсолена вода според указанията за нея.
Кашкавалът се настъргва.
Поставете сварените и отцедени макарони в подготвена форма за печене.
Залейте макароните с половината от соса и отгоре наредете равномерен слой кайма и отново полейте с другата половина от соса.
Поръсете със настъргания кашкавал.
Поставете мързелива лазаня в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-25 минути.