Диетични солени мъфини с пилешко

Диетични солени мъфини с пилешко

Диетични солени мъфини с пилешко

Приготвяне

10 минути

Готвене

30 минути

Общо

40 минути

Порции

6 бр порции

Ако искате нещо нискокалорично и в същото време необичайно, използвайте рецептата за диетични солени мъфини с пилешко. Приготвят се лесно и ще се харесат на всички членове на семейството без изключение. Такива кексчета могат да се използват не само за вечеря, но и удобно да се вземат със себе си на пикник.

Свикнали сме, че мъфините са сладки, сервирани редимно за десерт. Но е време да овладеете метода за приготвяне на солени диетични мъфини. Ще се получат вкусни и нискокалорични за всички, които се интересуват от здравословна храна. В това ястие има много протеини и минимални въглехидрати.

Няма да отнеме много време за готвене – около половин час. Ако желаете, изберете индивидуални форми за всеки поотделно или направете голям семеен кекс. В този случай ще ви трябва форма с диаметър 15 см

Необходими продукти

  • 200 г пилешко филе;
  • 1 яйце;
  • 3 с.л. овесени трици;
  • 100 г моцарела;
  • 100 г кашкавал;
  • 1 скилидка чесън;
  • сол, билки, подправки – по желание

Начин на приготвяне

Диетични солени мъфини с пилешко

Започнете приготвянето на диетични солени мъфини с яйцето, като отделите жълтъка и белтъка отделно. Можете да смелите филето през месомелачка или да го нарежете на малки парчета с нож. Смесете го с овесените трици и жълтъците, сол, черен пипер и го минете през блендер.

Разбийте белтъците с моцарелата, добавете сол, подправки, нарязан чесън, всякакви зеленчуци или подправки /по желание/. Поставете каймата в подготвените форми. Можете да използвате всякакви форми – силиконови, хартиени, метални.

В средата на всеки мъфин направете вдлъбнатина със страни и разпределете плънката със моцарелата. Поставете ги в мултикукъра, като зададете режим „Печене“ и време за 40 минути. Ако използвате фурна, тогава ще са достатъчни 20 минути при температура 180 градуса.

Диетични солени мъфини с пилешко

След това върху всяко кексче сложете парче кашкавал или го настържете на ренде и го поръсете отгоре. Върнете за още 10 минути във фурната, като настроите само на печене от горна страна . След това са готови диетични солени мъфини с пилешко месо- можете да се насладите!

Вижте още интересни рецепти при нас:

Вижте още
Пригответе любимо китайско ястие у дома тиквички в сладко-кисел сос
Най-нови статии
Популярни
на горе