Вкусни кюфтета по чирпански са традиционно българско ястие и любимо на всички.
Ако искате да си спомните вкуса на класическото ястие, да съберете цялото семейство около трапезата, направете си кюфтета по чирпански.
Всеки приготвя ястието по свой начин – пържени кюфтета, добавя ориз, слага пикантни подправки, но кюфтенцата винаги стават сочни и изкушаващи.
Това е вкусно ястие, което нашите майки и баби приготвяха за обяд и вечеря.
Тук ви представяме страхотна и лесна рецепта за кюфтета по чирпански.
Необходими продукти
600 гр кайма
1 кг картофи
2 глави лук
3 домата (доматено пюре)
2 лъжици брашно
2 моркова
60 мл олио
магданоз
дафинов лист
червен пипер
черен пипер
сол
Начин на приготвяне
Ето как да приготвите вкусни кюфтета по чирпански:
Първо
Измийте и нарежете на ситно лук, моркови и магданоз, а картофите – на кубчета. Обелете доматите и нарежете на много ситно или използвайте доматено пюре.
Сложете каймата в купа, добавете нарязаните лук, магданоз, черен пипер и сол и омесете каймата.
От сместа оформете малки кюфтенца и ги изпържете в мазнина до златисто за около 10-15 минути.
Трето
Извадете кюфтенцата и в мазнината запържете ситно нарязаните лук, домати, моркови, червен пипер и брашно. Налейте топла вода и оставете на котлона да поврат. Добавете дафинов лист, черен пипер.
Четвърто
Когато сосът заври, пуснете в него изпържените кюфтенца и нарязаните на кубчета картофи. Оставете ястието да поври на по-ниска степен до сгъстяване и готовност около 30 минути или го запечете на фурна.