Кюфтенца от карфиол

Кюфтенца от карфиол

Приготвяне

10 минути

Готвене

20 минути

Общо

30 минути

Порции

4-6 порции

Тези карфиолови кюфтенца са отличен вегетариански вариант на класическите кюфтета и предоставят богат вкус и текстура. Приятно готвене!

Необходими продукти

1 голям карфиол, нарязан на цветчета

1 среден лук, нарязан на ситно

2 скилидки чесън, нарязани на ситно

1/2 ч.ч. настърган пармезан

1/2 ч.ч. настъргана моцарела

1/2 ч.ч. натрошени сухари

2 яйца

2 с.л. ситно нарязан пресен магданоз

Сол и черен пипер на вкус

Зехтин за пържене

Начин на приготвяне

Вижте стъпка по стъпка как се приготвят Кюфтенца от карфиол

Кюфтенца от карфиол
Кюфтенца от карфиол

В тенджера с вряла вода, сварете карфиола за около 5 минути или докато стане мек.

Кюфтенца от карфиол
Кюфтенца от карфиол

Отцедете го добре и оставете настрана да се охлади.

Кюфтенца от карфиол
Кюфтенца от карфиол

В голямата купа комбинирайте нарязания лук, нарязания чесън, пармезана, моцарелата,  сухарите и магданоза. Карфиолът, който вече се е охладил, поставете в блендер или го намачкайте с пюре-преса. След това го добавете към сместата в купата. Разбийте яйцата и ги добавете към сместа. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте всички съставки добре, докато се образува хомогенна смес.

Кюфтенца от карфиол
Кюфтенца от карфиол

Загрейте малко зехтин в голям тиган на средно висока температура. Формирайте кюфтенца от сместата и ги пържете в горещия тиган до златиста коричка от двете страни. Извадете готовите карфиолови кюфтенца върху хартия за абсорбиране на излишната мазнина. Сервирайте карфиоловите кюфтенца топли, като гарнирате с магданоз или любимия ви сос.

Добър апетит!

Вижте още интересни рецепти при нас:

Как да си приготвим салата-предястие в едно?

Пухкави Кифли с пълнеж от Тиква: истинско удоволствие за сетивата

Къдрав тиквеник: невероятно хрупкав, наслада за сетивата

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

Вижте още
Най-нови статии
Популярни
на горе