Отцедете го добре и оставете настрана да се охлади.
В голямата купа комбинирайте нарязания лук, нарязания чесън, пармезана, моцарелата, сухарите и магданоза. Карфиолът, който вече се е охладил, поставете в блендер или го намачкайте с пюре-преса. След това го добавете към сместата в купата. Разбийте яйцата и ги добавете към сместа. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте всички съставки добре, докато се образува хомогенна смес.
Загрейте малко зехтин в голям тиган на средно висока температура. Формирайте кюфтенца от сместата и ги пържете в горещия тиган до златиста коричка от двете страни. Извадете готовите карфиолови кюфтенца върху хартия за абсорбиране на излишната мазнина. Сервирайте карфиоловите кюфтенца топли, като гарнирате с магданоз или любимия ви сос.