Картофено калцоне на тиган с шунка и пармезан: неустоим вкус от италианската кухня!
Приготвяне
10 минути
Готвене
50 минути
Общо
60 минути
Порции
4 порции
Картофено калцоне на тиган по италианска рецепта – неустоимо вкусно! Картофено калцоне с шунка и пармезан е много подходящ вариант за вечеря, както за официална, така и за семейна. Ястието по италиански става толкова вкусно, сочно, крехко, че често ще ви се иска да го приготвяте и сервирате на вашите гости и любими хора.
Почистете картофите от обелките. Измийте и поставете в подходящ съд, залейте с вода и добавете 2-3 щипки сол. След като се сварят – отцедете водата, поставете в дълбока купа, подправете с 10 гр. сол и 5 гр. черен пипер и намачкайте сварените картофи. Прибавете растителната мазнина, магданоза и настъргания на много ситно пармезан.
Продължете нататък. Пресейте брашното и го прибавете към купата с намачканите картофи и пармезан.
Много добре смесете съставките. Месете, докато не получите гладко картофено тесто. Прехвърлете тестото в дълбока купа, покрийте с кърпа и оставете да „почива“ за 20 минути.
След това поставете тестото върху плота и го разточете.
Ще ви бъде необходима широка чаена чаша, с която да си послужите, за да изрежете 8 кръгчета от картофеното тесто, които с помощта на точилката да ги направите още по-тънки.
В единия край на всяко кръгче поставете слайс шунка и малко правоъгълно парче моцарела. Запечатете с другата половина. Внимателно уплътнете краищата на картофено калцоне.
Поставете тигана на котлона, сложете малко растителна мазнина и загрейте.
Подредете картофеното калцоне. Оставете на топлинна обработка 5 минути от едната страна и 5 минути от другата.
Начин на приготвяне на соса:
Поставете горепосочените продукти за соса в блендер или кухненски робот. Бъркайте до получаване на гладка смес.
Вземете си парченце картофено калцоне, разполовете го на две, потопете в соса и се насладете на този впечатляващ вкус.
Добър апетит!
Вижте още
Рецепта за кюфтета от тиквички – приготвят се бързо и лесно
Пригответе любимо китайско ястие у дома: тиквички в сладко-кисел сос