Великденски курабийки

Приготвяне

20 минути

Готвене

30 минути

Общо

50 минути

Порции

25 порции

И покрай цялата суетня около козунака да не забравите за курабийките – супер вкусни и се приготвят за отрицателно време.Бързаме да си припомним рецептата за класически великденски курабийки, че празникът чука на вратата.Какво по-хубаво от това да започнете Великден с чаша топло мляко и вкусна курабийка

Необходими продукти

1 кг брашно
120 г стафиди /орехи/ за декорация
2 ч.л. настъргана лимонова кора
1 кофичка кисело мляко 250 г
4 яйца
200 г захар
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ванилия на прах
1 щипка сол
120 г свинска мас
олио за намасляване
захар за поръсване

Начин на приготвяне

Ето как се приготвят стъпка по стъпка тези неустоими великденски курабийки:

В купа разбийте яйцата, заедно с киселото мляко. Добавете захар и продължете да разбивате.

курабийки
Великденски курабийки

Налейте разтопена свинската мас и разбъркайте. Трябва да се получи еднородна смес. Настържете и добавете лимонената кора, поръсете със сода бикарбонат, ванилия и щипка сол.

На части прибавете предварително пресято брашно.

курабийки
Великденски курабийки

Замесете меко тесто, от което накъсайте парчета и оформете на топчета.

курабийки
Великденски курабийки

Поставете ги в намаслена тава, на разстояние едно от друго, като леко ги притискайте.

курабийки
Великденски курабийки

По повърхността на всяка курабийка добавете по 4 стафиди, а отгоре поръсете със захар. Поставете тавата в предварително загрята фурна.

курабийки
Великденски курабийки

 

Печете на 150 градуса, докато курабийките не станат златисти.

Приятен апетит!

Вижте още
Няма намерени публикации
Най-нови статии
Популярни
на горе