Агнешки котлети с паста от розмарин- ще се влюбите в тази рецепта. Приготвянето й е лесно и бързо и е подходящата рецепта за всяка част от деня. Пробвате ли я веднъж ще искате още и още от нея.
Започнете с гарнитурата. В купа сложете нарязаните на едри парчета измити картофи. Добавете обеленият лук, разрязан на четири и целите скилидки чесън. Сложете билките и полейте със зехтина. Разбъркайте добре, за да се намаслят всички зеленчуци и овкусете със сол и черен пипер.
Сложете в подходящ съд и печете 40-45 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Извадете котлетите от хладиника поне 30 минути преди готвене.В хаван слоцете листенцата розмарин и едро нарзания чесън. Посолете и прибавете зехтина. Намачкайте добре до получаването на паста.
Посолете и подправете котлетите с черен пипер. Намажете котлетите от двете страни.
Загрейте тиган с незалепващо покритиена средно силен огън. Сложете малко зехтин и поставете котлетите в тигана с мазната страна надолу, за да може да се стопи и карамелизира.
Гответе около 3-4 минути, след това гответе 3 минути от едната и 2-3 минути от другата страна в зависимост от дебелината, без да увеличаване котлона. Извадете и оставете да починат за 2-3 минути.