Здраве и добра форма Интересно

9 ПРИЧИНИ да използвате КИСЛОРОДНА ВОДА – 3%

КИСЛОРОДНАТА ВОДА (3 %) или ВОДОРОДНИЯТ ПЕРОКСИД е евтино, но високоефективно средство, което всеки трябва да има в аптечката си, а защо не и в домакинството.

Водородният пероксид (прекис) се счита за абсолютно безопасен и естествен антисептик. Това евтино, но високоефективно средство трябва да бъде в аптечката на всеки един от нас. С помощта на разтвор от обикновена вода и кислородна вода (3 %) можете, не само да дезинфекцирате рани, но и да го използвате за, на пръв поглед, необичайни цели.

ПРОФЕСОР НЕУМИВАКИН: „ДА БЪДЕШ ЗДРАВ БЕЗ ЛЕКАРСТВА, МОЖЕ БИ НЕ Е ТОЛКОВА ТРУДНО!“ 

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ … ЧОВЕК МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ ДО 280 ГОДИНИ? ТАЙНИТЕ НА ДЪЛГОЛЕТИЕТО ОТ ПРОФ. Д-Р НЕУМИВАКИН 

Прост трик от десетилетия, който помага на стайните растения да не боледуват и винаги да цъфтят обилно, а разсадът да расте активно! 

9 ПРИЧИНИ, които могат да ви се сторят необичайни, да започнете да използвате КИСЛОРОДНА ВОДА – 3 %.

 

ВАЖНА ЗАБЕЛЕЖКА: Моля използвайте кислородна вода САМО 3 % разтвор закупена от аптеката!!!

Освен за дезинфекция на рани, за какво още можете да използвате кислородната вода? Вижте сами:

Приложение № 1: Кислородна вода за избелване на бельо и бели дрехи.

Изплакнете бялото бельо или кърпите във вода с добавена чаша водороден прекис (кислородна вода). Това ще помогне на изделията да не пожълтяват с времето. Също така спомага за премахване на трудни за отстраняване петна. Нанесете малко продукт върху самото петно, оставете за минута, избършете добре и изплакнете със студена вода.

Приложение № 2: Лечение на гъбички по краката.

За целта смесете кислородна вода и обикновена вода, в съотношение 1:1. От готовият разтвор нанесете върху засегнатите области, всяка вечер до изчезване на симптомите.

Приложение № 3: За облекчаване на болките във врата.

Отлично средство за тези, които седят дълго време пред компютъра или в неправилна стойка. Ако страдате от схващане на врата, имате неприятни усещания в мускулите, трябва само да вземете шал и да го накиснете във водороден пероксид. Поставете на врата и още една кърпа отгоре. Оставете този компрес да действа от 10 до 20 минути. Това ще загрее добре мускулите и ще облекчи болката, напрежението във врата.

Приложение № 4: Ефикасно средство при настинка.

Необходимо е да разредите 1 с.л. водороден прекис с 1 с.л. изворна вода. Готовият разтвор можете да използвате, като назален спрей.

Приложение № 5: Срещу афти и за отстраняване на плаката от зъбите. 

За да се отървете от афти или друг вид раздразнения в устната кухина, поставете 10 мл. кислородна вода (3%) в устната кухина и задръжте 5 минути, но НЕ поглъщайте. Също така, този метод ще ви помогне за избелване на зъбите и за понижаване на риска от образуване на кариес. Използвайте, вместо вода за уста.

Приложение № 6: За дезинфекция на контактни лещи.

Понякога можете да замените аптечния разтвор за дезинфекция на контактни лещи с водороден прекис. Той унищожава протеините, които се натрупват върху лещата.

Приложение № 7: За почистване на дома.

Кислородната вода ще почисти вашият дом от вредните микроби. Трябва само да нанесете малко количество от разтвора (3%) върху парцал за почистване или добавете към препарата за почистване.

Водородният пероксид почиства отлично огледалата и стъклата.

Използвайте за дезинфекция на банята, защото перфектно отстранява мухъл и петната.

Приложение № 8: За лечение на възпалено гърло.

За да облекчите болката в гърлото, в следствие на възпаление, смесете 1/2 с.л. топла вода с 1/4 с.л. кислородна вода и направете гаргара. Освен това, средството е отлична профилактика при настинки, тъй като пероксидът убива болестотворните бактерии.

и Приложение № 9: Дезинфекция на ушните канали.

Смесете няколко капки водороден прекис (кислородна вода – 3 %) с малко топла вода. Потопете тампончето за почистване в разтвора и почистете. Така можете лесно да премахнете натрупаните нечистотии в ушите.

Скъпи читатели, винаги имайте у дома и под ръка разтвор на водороден прекис (кислородна вода – 3%).

Ако статията ви е харесала, можете да споделете с приятели тези полезни свойства на Водородният пероксид или по-известен като кислородна вода!

Tagged , , , , , , , , , ,
на горе