„Знам, че той няма да напусне семейството, но нямам против ролята на любовница“: искрената изповед на наша читателка

„Знам, че той няма да напусне семейството, но нямам против ролята на любовница“: искрената изповед на наша читателка
Любов и партньорство

„Знам, че той няма да напусне семейството, но нямам против ролята на любовница“: искрената изповед на наша читателка

 

Каква е логиката и аргументите на жените, които се борят за чужди съпрузи? Научени от първа ръка.

Да научат, че мъжът им изневерява е кошмар за много жени. Любовницата с право се счита за реална заплаха за семейството и стабилните отношения. И тя има своите аргументи, които я оправдават в собствените й очи.

Тази ситуация поставя много въпроси: защо съпругът не напуска жена си или не напуска любовницата си? Защо мъжът не напуска семейството, дори и да обича друга жена? На какво може да разчита една любовница при такива обстоятелства?

Срещнаме се с Евгения в едно кафене. Тя е млада, умна и красива. Има завидна позиция за възрастта си и прилично заплащане, което й позволява да води комфортен начин на живот. Не жена, а олицетворение на успеха. И все пак фразата „животът е добър“ определено не е за нея: Женя се справя добре във всички области, с изключение на личната. И как да повлияе на ситуацията, тя не знае.

 

„Хора като мен, нашето общество, фокусирано върху институцията на брака като основа на вселената, осъжда. Защото съм любовница, което означава, че съм от другата страна на барикадите от неразрушимите уж брачни връзки.

Това, че имам Иван е най-голямото ми щастие. Фактът, че се срещнахме с него твърде късно, е най-голямата ми болка. Той има семейство: съпруга и осемгодишен син, които обича повече от всичко на света. И на първо място заради детето никога няма да напусне жена си. Никога не съм срещал по-любящ и безкористен баща! Той обаче се отнася и към жена си много топло. Да, и няма как да бъде по различен начин: тя е умна, мила, позитивна. Можехме да бъдем най-добри приятелки с нея, ако не обичахме един и същи човек. Разликата е, че аз знам за това, а тя не. Въпреки че всъщност се познаваме с нея: понякога тя идва в нашия офис, а няколко пъти дори е участвала в нашите корпоративни събития (ръководителите ни приветстват, когато семейните служители канят половинките си на корпоративни партита). Когато се срещнем, тя се усмихва мило, и вътре в мен всичко се свива от абсурдността на ситуацията. И аз се усмихвам, като същевременно си пожелавам от все сърце тя да няма причина да идва тук. Защото искам съпругът й да бъде мой.

Да, мечтая да се разведат. На 33 години съм и дори в кошмарите си не мисля да живея целия си живот в статута на любовница. Като всяка жена искам семейство и деца. Но вече си мисля, че на мен, очевидно, не е дадено да имам нито едното, нито другото: любимият ми вече е женен и не е в настроение да променя нищо в живота си. Веднъж, в момент на отчаяние, му казах, че съм готова да се задоволя само с щастието да имам дете от него, но той беше против. Каза, че самият той трябва да отгледа детето си, а да живееш в две семейства е неморално и ще донесе много болка на много хора. Но сега се оказва, че цялата болка е само моя.

 

Като всички любовници, аз не обичам празниците и уикендите. Приятелите ми имат свои семейства и свои дела. Отношенията с мама са друга причина за главоболие. Тя знае за положението ми и нейната позиция по този въпрос е категорична: аз съм престъпник, защото съм посегнал на чужд мъж. Моите възражения, че и аз искам да бъда щастлива, тя не приема. Казва, че нямам право да търся щастието си на чужда територия. Тя просто разкъсва душата ми със своята категоричност: вижда, че нямам нужда от никой друг освен него, така че защо ме принуждава да се впусна в безсмислено търсене на алтернатива? Мама с упоритостта на човек, който знае всичко за живота, твърди, че клин клин избива. Че трябва да намеря добър свестен мъж – и тогава ще имам шанс най-накрая да променя тази двойнствена ситуация. По нейно настояване се опитвах да ходя на срещи, но винаги се връщах напълно смачкана: с човек, който не ти е интересен,

Понякога имам ужасни мисли. Например, да се обадя на жена му и да й разкажа всичко за нас. Не съм го направила досега, не защото ми е жал за нея. Просто знам докъде ще доведе това. Ще има скандал, но тя няма да го напусне – повечето не оставят мъжете си просто така. И той никога няма да ми прости. Тоест шансът да го загубя след такова обаждане е много голям.Така че не мога да рискувам.

Напоследък все повече мисля за житейските си перспективи.

Бъдеще, за мой ужас, не виждам. Не мога да се събера с любимия човек, да имам дете от него – също. Знам едно – обичам го. За мен е важно и днес, и утре да имам възможност да бъда близо до него, да го видя, да чуя гласа му, да усетя докосването му. Мама казва, че това е мания и определено ще премине. Но тази мания вече е на седем години! И не знам колко време ще продължи. Аз съм едновременно щастлива и нещастна. Имах късмета да срещна единствената любов в живота си, колкото и да е горчива, това е моето женско щастие … „.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , ,
на горе