ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ … ЧОВЕК МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ ДО 280 ГОДИНИ? ТАЙНИТЕ НА ДЪЛГОЛЕТИЕТО ОТ ПРОФ. Д-Р НЕУМИВАКИН

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ … ЧОВЕК МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ ДО 280 ГОДИНИ? ТАЙНИТЕ НА ДЪЛГОЛЕТИЕТО ОТ ПРОФ. Д-Р НЕУМИВАКИН
Добра форма

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ … ЧОВЕК МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ ДО 280 ГОДИНИ? ТАЙНИТЕ НА ДЪЛГОЛЕТИЕТО ОТ ПРОФ. Д-Р НЕУМИВАКИН

„… по време на скандал посягат не на вас (има се предвид тялото), а на вашата енергия, за която вашия словесен нападател изпитва „глад“, „жажда“ и която след като „изсмука“, възстановява своята, но само за известно време. Трябва да знаете как да блокирате такива хора и ситуации и много проблеми ще бъдат решени от само себе си.“

Историята помни много случаи, в които хората са живели по 130 и 150 години, в добро здраве и жизненост.

Иван Павлович  Неумивакин  е доктор на медицинските науки, професор. От 1959 г., в продължение на 30 години, той се е занимавал с космическа медицина: разработване на методи и средства за оказване на медицинска помощ на астронавти по време на полети с различна продължителност.

„Според изчисленията на учените, продължителността на живота на всеки организъм може да бъде разделена на 7 до 14 периода, през които той достига зрялост“, казва Неумивакин. „След като човек достига зрялост на 20-25 години, следователно може да живее до 280 години!“

Всъщност, според тази формула животът на здрав човек може да варира в широк диапазон: 140 – 350 години!!!

Но реално ли е?

Професорът посочва продължителността на живота на библейски герои, които са живеели по 1 Милениум (период от 1000 г.).

Неумивакин казва още, че хората не умират от старост, те умират от болести. И ако тялото може да остане здраво за дълго време, тогава продължителността на живота ще се удължи значително.

Лекарят твърди, че класическата медицина лекува не причината, а следствието на болестта. Докато основната причина за много заболявания е общото състояние на душата и тялото на човек. Ако ги хармонизирате, болестите ще си отидат от само себе си.

Споделени методи за удължаване на живота:

  1. 1. Първото нещо, на което проф.Неумивакин обръща внимание, е намаляване на калориите.

„Парадоксалната стратегия на полугладното съществуване удължава живота на почти всички живи организми.“, заявява ученият.

Излишната храна се отлага в червата и стомаха и образува гнилостна среда. Именно тя впоследствие се превръща в „плодородна почва“ за много болести.

За да не се случва това, трябва да ограничите до минимум храната от животински произход и да наблегнете на растителната, тя перфектно „измита“ всички излишни натрупвания от тялото.

  1. 2. Психологически.

Професор Неумивакин говори за вярата в доброто, добрите дела и положителната нагласа. Усмивката и радостта стимулират всички жизненоважни процеси в организма и повишават имунитета.

„Здравият ум предразполага към изцеление на тялото“!

„Страхът и неговите производни са мощен разрушител на здравето. Безпокойство, алчност, ревност, завист, гняв, враждебност, негодувание, самосъжаление и съжаление към другите…

  1. 3. Пиене на достатъчно количество вода.

Нашите органи и клетки не могат да работят без постоянна „хидратация“, поради което с възрастта, ако човек започне да пие по-малко, те всъщност „изсъхват“. Неумивакин съветва да се пие чиста вода, а не кафе или чай.

„Колкото повече една клетка е дехидратирана, толкова повече зависи от енергията, генерирана от приема на храна, която допринася за натрупването на мазнини, а тялото получава енергия от консумацията на протеини и въглехидрати. Е, не е ли това причината за затлъстяване на хората?“

  1. 4. Управление на емоциите.

Колко често се ядосвате от действията и думите на другите хора? Понякога те, дори не са насочени към вас и изведнъж започвате да се ядосвате и страдате. Околните хора сякаш „пробиват“ вашата защитна обвивка и ви лишават от жизнено необходимата ви енергия. Затова не приемайте присърце думите на други хора!

И последният съвет за удължаване на живота от Неумивакин е постоянното движение. Редовната физическа активност, дори и малка, подобрява функционирането на кръвоносната система, вътрешните органи, повишава защитните сили на организма и подобрява настроението.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
на горе