Магнитните бури през май 2022 продължават

магнитни бури през май 2022
Интересно

Магнитните бури през май 2022 продължават

Магнитните бури през месец май 2022 продължават. Нашата Звезда показва сериозна активност, почти нестихваща. Тази висока слънчева активност води до смущения в геомагнитната обстановка, т.е. предизвиква магнитни бури на Земята.

ЗАКОНЪТ НА БУМЕРАНГА 

Масаж на пръстите за добро здраве 

КАК ДА ПОНИЖИТЕ ВИСОКО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ? 6 БЪРЗИ, ПРОСТИ И ЕФЕКТИВНИ НАЧИНИ 

Магнитните бури са доста неприятно астрономическо явление за много хора. Шоковите геоудари могат да причинят определени симптоми, най-вече на метеочувствителните хора, дори значително да повлияят на благосъстоянието и здравето.

Магнитните бури ще продължат три дни – 19, 20 и 21 май 2022 г.

Ето защо, много хора, зависими от слънчевите изригвания, следят показателите на магнитните бури, за да си помогнат своевременно и предварително да отслабят силата на неприятните симптоми, които могат да се проявят в резултат на някои хронични заболявания.

Първите мощни геоудари от днес, 19 май 2022 г., вече са факт. Магнитосферата на Земята беше разтърсена от мощни слънчеви изригвания.

Магнитните бури постепенно ще набират сила, засягайки магнитосферата със сила индекс 3.

Ситуацията ще се усложни след 15:00 часа. По това време ще започнат шоковите удари, силата на които ще бъде равна на индекс 4. Те ще продължат да влияят на Земята до полунощ на следващия ден.

В следващите дни, а именно от полунощ на 20 май 2022 г. и до 21:00 часа на 21 май 2022 г., силата на магнитните бури ще започне да отслабва, а геомагнитната обстановка постепенно да се нормализира.

Степен на магнитните смущения, според Кр-индекса:

Ниво на

Кр-индекса

Състояние на магнитосферата Влияние върху човешкият организъм
Кр < 2 Спокойно магнитно поле Практически няма магнитни бури.
Кр = 2,3 Слабо смущение на магнитно поле, буря със слаба сила Може да не повлияе на благосъстоянието на метеочувствителните хора.
Кр = 4 Смущения на магнитното поле буря със средна степен на сила. Вероятни са леки неразположения.
Кр = 5,6 Класическа магнитна буря На метеочувствителните хора се препоръчва да предприемат превантивни мерки, за да укрепят здравето си.
Кр = 7,8 Силно смущение на магнитното поле, буря с висока сила Обичайно предизвиква главоболие с гадене, с повишаване на кръвното налягане.
Кр = 9 Силно геомагнитно смущение, не се определя като буря, а като мощна атака със слънчева енергия Експертите препоръчват да прекарвате такива дни у дома, да не шофирате кола или да бъдете изключително внимателни на пътя.

Какви са най-честите симптоми, които метеочувствителните хора изпитват преди, по време и малко след магнитни бури?

* Повишено нервно напрежение;

* Липса или некачествен сън;

* Ярки сънища или кошмари;

* Някои хора имат пророчески сънища;

* Повишена творческа активност;

* Повишена тревожност;

* Скокове в кръвното налягане;

* Повишена сърдечна чувствителност;

* Липса на физическа сила;

* Чувство за летаргия, депресия;

* Обостряне на хроничните състояния;

* Главоболие, замаяност или световъртеж;

* Болки в мускулите;

* Болки в костите и ставите;

* Намалена работоспособност;

* Липса на концентрация;

* Повишени нива на стрес;

* Вътречерепно налягане;

* Сухота в очите;

* Болка във фронталния, темпоралния и тилната част;

* Тремор (треперене) на ръцете и др.

Препоръки за по-лесна поносимост симптомите по време на магнитни бури:

Експерти от цял свят многократно са казвали, че няма универсален начин за борба с геомагнитните колебания. Така или иначе магнитните бури ще засегнат голяма част от световното население. Въпреки това, човек може да се придържа към някои елементарни правила, които ще му помогнат поне частично да отслаби силата на симптомите.

* Спазване на хранителен режим. Изключете от диетата пикантни, солени и мазни храни. Преминете към зелен чай, вместо черен и кафе. Яжте плодове и зеленчуци, препоръчително е да ядете банани по-често. Увеличете физическа активност (ако имате тази възможност), тя трябва да бъде умерена, не повече от 25 минути на ден. Няма нужда да претоварвате тялото си.

* Ако е възможно излезте на разходка, това ще ви помогне да се разсеете, а също така ще подобри състоянието ви на фона на нестабилния енергиен поток.

* По време на магнитна буря останете в спокойна атмосфера, решавайки и изпълнявайки всичките си дела в нормален ритъм, без бързане и нервно напрежение.

Tagged , , , , , , , , , , , , , ,
на горе