магнитни бури през май 2022
Интересно

Посрещаме май с МАГНИТНИ БУРИ

Още днес, 4 май 2022 г., метеочувствителните хора могат да почувстват промени в благосъстоянието си. Очакваните магнитни бури ще бъдат на 5, 6, 7 и 8 май 2022 г.

При някои слънчевите изригвания се отразяват силно зареждащо, но за съжаление, не при всички хора е така. Първите смущения на магнитосферата ще започнат да се отчитат късно вечерта, като очакваният индекс е ниво 3.

Уникален метод за ПОНИЖАВАНЕ НА КРЪВНОТО за 5 минути 

Методът “Синьо перо” 

Магнитни бури в няколко поредни дни: 5, 6, 7 и 8 май 2022 г.

На 5 май 2022 г. около 20:00 часа българско време се очакват първите колебания, които ще продължат един ден.

На 6 май 2022 г. (на Гергьовден) магнитните излъчвания ще се усилват и ще продължат два дни – до вечерта на 8 май 2022 г.

Едва на 8 май 2022 г. геомагнитните колебания ще понижат интензивността си до индекс 3, а до вечерта на 9 май се очаква обстановката да се нормализира.

Какво се променя в тези дни?

В такива дни тъмните петна върху повърхността на Слънцето се увеличават. Особеното е, че през последните две седмици броят на тези области е нараснал от 2 на 7, а също така се случиха и две мощни изхвърляния на плазма от клас X.

Какво може да направите по време на магнитни бури?

За да предотвратите тези симптоми, сведете до минимум дневната консумация на кофеин. Не се ядосвайте, не се притеснявайте, не влизайте в спорове и конфликти с никого. Избягвайте стресът и нервното напрежение.

Повишената активност на слънцето оказва известни неблагоприятни ефекти и е невъзможно да се предвидят с точност. Затова се препоръчва да бъдете подготвени за тези четири дни (5; 6; 7 и 8 май 2022 г.).

Водете здравословен начин на живот, без да натоварвате нервната и храносмилателната система. Елиминирайте тежката и нездравословна храна, по-специално бързите храни за закуска и обяд. По-добре хапнете банани или други плодове. Риба за обяд е добър вариант. Нека и вечерята да бъде от по-лека храна. Препоръчително е да изключете алкохола.

Бъдете възможно по-често на чист въздух, пийте достатъчно вода.

Пийте билкови чайове, можете да вземете капки от валериана или мента.

Не забравяйте да изключите рутерите у дома, защото те допълнително усилват влиянието на магнитните смущения.

Прогнозите за по-дълъг период от време могат да се променят бързо, затова се препоръчва да се вземат мерки за укрепване на тялото постоянно. Така ще бъдете повече или по-малко подготвени за неблагоприятните въздействия. Освен това, слънцето вече е в активна фаза-честотата и силата на магнитните бури ще се увеличат през следващите две години.

Бъдете здрави!

Tagged , , , , , , , ,
на горе