магнитни бури през май 2022
Интересно

Магнитни бури няколко поредни дни

Магнитните бури през месец май продължават. Повишената активност на слънцето води до смущение на магнитосферата, т.е. създава  магнитни бури на планетата.

„Лъжата и голата Истина”–притча на 200 години… 

ВОДА за отслабване и силен имунитет (вода, мед, лимон) 

Пет начина успешно да се отървете от натрапчивите мисли 

Честите магнитни бури са предизвикани от неравномерността на слънчевите изригвания. Учените са забелязали няколко тъмни петна върху повърхността на нашата Звезда. Движението им е непредсказуемо, а активността им предизвикват поредица от магнитни бури.

Магнитни бури, днес 16, 17 и 18 май 2022 г., какво да очакваме?

Според предварителните прогнози на 16 май 2022 г. не се очаква шокови смущения в магнитосферата. Като цяло, денят ще премине в почти спокойна атмосфера. Очакваното ниво на бурята е индекс 2.

Но не такава ще бъде ситуацията през следващите два дни – 17 и 18 май 2022 г.

Няколко дни преди появата на прогнозите за 16, 17 и 18 май 2022 г., експертите предупредиха, че ситуацията на повърхността на Слънцето е нестабилна, така че трябва да започнете да се подготвяте за нови магнитни бури. Прогнозите им се оказаха точни.

От полунощ на 17 май, до 15:00 часа българско време магнитосферата на Земята без ще бъде атакувана от средни геоудари – очаквано ниво индекс 3.

В този часови период може да почувствате слабост, повишено ниво на умора и стрес, главоболие, скокове в кръвното налягане и други индивидуални реакции на тялото, в зависимост от здравословното състояние и нивото на чувствителност към геомагнитните смущения.

Ситуацията ще се усложни в периода от 15:00 ч. до 18:00 ч. българско време.

Именно в тези три часа се очаква земята да бъде ударена от мощен геоудар – ниво индекс 4. Метеочувствителните хора е вероятно да почувстват рязка промяна в общото състояние. В такива моменти трябва да се отнасяте отговорно към здравето си. Приемайте само тези лекарства, предписани от вашия терапевт или лекуващ лекар.

До 21:00 ч. силата ще започне да отслабва, предизвиквайки слаба магнитна буря – индекс 3.

От 18 май 2022 г. геомагнитната обстановка постепенно ще започне да се стабилизира, а нивото на магнитната буря да отслабва.

Чувствителните хора ще много по-слабо ще усещат колебанията в геомагнитната обстановка, силата на които ще бъде равна на индекс 2. Това е благоприятно време за почивка и без нервно напрежение, за разходки на чист въздух, за успокояващи дейности.

Какви са най-честите симптоми, които метеочувствителните хора изпитват преди, по време и малко след магнитните бури?

* Повишено нервно напрежение;

* Липса или некачествен сън;

* Ярки сънища или кошмари;

* Някои хора имат пророчески сънища;

* Повишена творческа активност;

* Повишена тревожност;

* Скокове в кръвното налягане;

* Повишена сърдечна чувствителност;

* Липса на физическа сила;

* Чувство за летаргия, депресия;

* Обостряне на хроничните състояния;

* Главоболие, замаяност или световъртеж;

* Болки в мускулите;

* Болки в костите и ставите;

* Намалена работоспособност;

* Липса на концентрация;

* Повишени нива на стрес;

* Вътречерепно налягане;

* Сухота в очите;

* Болка във фронталния, темпоралния и тилната част;

* Тремор (треперене) на ръцете и др.

Препоръки за по-лесна поносимост симптомите по време на магнитни бури:

Експерти от цял свят многократно са казвали, че няма универсален начин за борба с геомагнитните колебания. Така или иначе магнитните бури ще засегнат голяма част от световното население. Въпреки това, човек може да се придържа към някои елементарни правила, които ще му помогнат поне частично да отслаби силата на симптомите.

* Спазване на хранителен режим. Изключете от диетата пикантни, солени и мазни храни. Преминете към зелен чай, вместо черен и кафе. Яжте плодове и зеленчуци, препоръчително е да ядете банани по-често. Увеличете физическа активност (ако имате тази възможност), тя трябва да бъде умерена, не повече от 25 минути на ден. Няма нужда да претоварвате тялото си.

* Ако е възможно излезте на разходка, това ще ви помогне да се разсеете, а също така ще подобри състоянието ви на фона на нестабилния енергиен поток.

* Прекарайте този период в спокойна атмосфера, решавайки и изпълнявайки всичките си дела в нормален ритъм, без бързане и нервно напрежение.

Tagged , , , , , , , , , , ,
на горе