Торта Наполеон – лесна и вкусна

Торта Наполеон – лесна и вкусна

Торта Наполеон – лесна и вкусна

Приготвяне

40 минути

Готвене

30 минути

Общо

70 минути

Порции

12 порции

Торта Наполеон е нежен, френски сладкиш, който ни връща към детството.

Торта Наполеон е съставена от много пластове бутер тесто с пълнеж от домашно приготвен крем и декорирана с трохи за сладкиши. След като се сглоби, тортата се охлажда за една нощ, за да може корите от тестото да омекнат и да поемат част от крема.

Известна още като „Милфьой“ тази класическа френска рецепта за Наполеон включва слой след слой пластове бутер тесто, разделено от богат крем и ванилия. Гарниран с шоколадови и ванилови глазури, този десерт със сигурност ще впечатли всеки, който има късмета да го опита!

Торта Наполеон има изкушаващ вид и вкус!

Необходими продукти

За блата:

800 гр бутер тесто

За крема:

800 мл прясно мляко

3 яйца

1 чаша захар

125 гр краве масло

4 лъжици брашно

3 ванилии

Начин на приготвяне

Ето как да приготвите Торта Наполеон – лесна и вкусна:

За блата

Развийте бутер тестото и го оставете да се отпусне. Използвайте и работете с отпуснато тесто, но студено. Върху влажна кърпа очертайте кръг с диаметър на формата за печене и изрежете с остър нож.

Торта Наполеон – лесна и вкусна
Изрежете кръг с диаметър на формата

Изпечете остатъците от тестото при рязане на кръга, които ще бъдат за украса.

Нарежете тестото на четири блата, които са с размера на формата и надупчете с вилица на няколко места, за да не се надуят много. Използвайте тава, покрита с хартия за печене.

Торта Наполеон – лесна и вкусна
Надупчете с вилица

Печете в загрята фурна на 200 C до златист загар за около 8 минути. Ако не се събират, изпечете ги на два пъти. Оставете леко да изстинат.

Торта Наполеон – лесна и вкусна
Печете блатовете до златисто

За крема

Загрейте на бавен огън яйцата в тенджерка. Добавете захарта и разбъркайте, а след 3 минути добавете брашното, ванилията и пак разбъркайте. Накрая сипете прясното мляко.

Торта Наполеон – лесна и вкусна
Разбъркайте яйцата и захарта

Сложете маслото и пак разбъркайте добре. Разбивайте постоянно, докато се получи гъст крем

Торта Наполеон – лесна и вкусна
Разбийте до гъст крем

Свалете от котлона и оставете настрани да се охлади около 10 минути.

Сглобяване на тортата

Намажете основата на формата за торта с крем, поставете един блат, после крем и блат и редувайте по този начин, докато свършат продуктите.

Торта Наполеон – лесна и вкусна
Намажете с крем блата
Торта Наполеон – лесна и вкусна
Редувайте блат и крем

Отгоре поръсете с натрошени трохи от тесто, които са останали преди това при рязане и печене на блатовете. Поръсете с орехи за разкош! Може да добавите ягоди и листенца мента отгоре, по желание!

Торта Наполеон – лесна и вкусна
Торта Наполеон – лесна и вкусна Поръсете с натрошени трохи

Сложете тортата в хладилника за 3 часа или по-добре да пренощува една нощ.

Торта Наполеон – лесна и вкусна
Снимка: pinterest
Торта Наполеон – лесна и вкусна
Торта Наполеон – лесна и вкусна

Торта Наполеон – лесна и вкусна е готова!

Приятен апетит!

Вижте още интересни рецепти при нас:

Палачинкова торта с шоколад

Спаначена супа с ориз

Неустоима Бисквитена торта с домашен крем

Торта Наполеон – лесна и вкуснаМалки декорни статии – подреждане на масичка за кафе

Вижте още
Няма намерени публикации
Най-нови статии
Популярни
на горе