Торта Наполеон – лесна и вкусна
Приготвяне
40 минути
Готвене
30 минути
Общо
70 минути
Порции
12 порции
Торта Наполеон е нежен, френски сладкиш, който ни връща към детството.
Торта Наполеон е съставена от много пластове бутер тесто с пълнеж от домашно приготвен крем и декорирана с трохи за сладкиши. След като се сглоби, тортата се охлажда за една нощ, за да може корите от тестото да омекнат и да поемат част от крема.
Известна още като „Милфьой“ тази класическа френска рецепта за Наполеон включва слой след слой пластове бутер тесто, разделено от богат крем и ванилия. Гарниран с шоколадови и ванилови глазури, този десерт със сигурност ще впечатли всеки, който има късмета да го опита!
Торта Наполеон има изкушаващ вид и вкус!
Необходими продукти
За блата:
800 гр бутер тесто
За крема:
800 мл прясно мляко
3 яйца
1 чаша захар
125 гр краве масло
4 лъжици брашно
3 ванилии
Начин на приготвяне
Ето как да приготвите Торта Наполеон – лесна и вкусна:
За блата
Развийте бутер тестото и го оставете да се отпусне. Използвайте и работете с отпуснато тесто, но студено. Върху влажна кърпа очертайте кръг с диаметър на формата за печене и изрежете с остър нож.
Изпечете остатъците от тестото при рязане на кръга, които ще бъдат за украса.
Нарежете тестото на четири блата, които са с размера на формата и надупчете с вилица на няколко места, за да не се надуят много. Използвайте тава, покрита с хартия за печене.
Печете в загрята фурна на 200 C до златист загар за около 8 минути. Ако не се събират, изпечете ги на два пъти. Оставете леко да изстинат.
За крема
Загрейте на бавен огън яйцата в тенджерка. Добавете захарта и разбъркайте, а след 3 минути добавете брашното, ванилията и пак разбъркайте. Накрая сипете прясното мляко.
Сложете маслото и пак разбъркайте добре. Разбивайте постоянно, докато се получи гъст крем
Свалете от котлона и оставете настрани да се охлади около 10 минути.
Сглобяване на тортата
Намажете основата на формата за торта с крем, поставете един блат, после крем и блат и редувайте по този начин, докато свършат продуктите.
Отгоре поръсете с натрошени трохи от тесто, които са останали преди това при рязане и печене на блатовете. Поръсете с орехи за разкош! Може да добавите ягоди и листенца мента отгоре, по желание!
Сложете тортата в хладилника за 3 часа или по-добре да пренощува една нощ.
Торта Наполеон – лесна и вкусна е готова!
Приятен апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Неустоима Бисквитена торта с домашен крем