Класически крем Брюле

Класически крем Брюле

Приготвяне

60 минути

Готвене

30 минути

Общо

90 минути

Порции

6 порции

Крем Брюле се прави лесно и бързо, и е невероятно вкусен.

Използвайте тези прости съставки – сметана, ванилия, яйца и захар. Те създават изключително богат и елегантен десерт.

Повечето рецепти за крем брюле изискват използване на малка пропанова горелка за постигане на пукаща захарна коричка. Ефектът на хрупкава коричка може да се постигне и във фурна.

Името на крема подсказва френски произход („прегорял крем“), но всъщност Франция, Испания и Англия спорят за произхода на крем Брюле.

Опитайте този галещ небцето, нежен крем Брюле!

Необходими продукти

3 бр. жълтъци

300 мл сметана

3 с.л. захар

1 ванилия

3 с.л. кафява захар

Начин на приготвяне

Ето как да приготвите класически крем брюле в няколко лесни стъпки:

Първо

Загрейте предварително фурната на 150 C. През това време затоплете сметаната с 3 лъжици захар, до завиране и щом отгоре започне да пуши, я махнете от котлона.

Класически крем Брюле
Затоплете сметаната

Второ

Отделете белтъците от жълтъците на яйцата. Разбийте жълтъците с бъркалка и по-малко добавяйте и наливайте от горещата сметана към жълтъците, като бъркате внимателно. Сложете за аромат ванилията.

Класически крем Брюле
Отделете жълтъците

Трето

Класически крем Брюле
Разбъркайте жълтъците
Класически крем Брюле
Добавайте по малко сметаната към жълтъците

Разсипете готовата смес в малки купички. Сложете купичките в тава с топла вода и сложете тавата във фурната.

Класически крем Брюле
Налейте сместа в малки купички
Класически крем Брюле
Сложете крема във фурната

Четрвърто

Изпечете крема за около 40 минути. Когато кремът е готов, в средата трябва леко да се тресе, когато го извадите от фурната.

Пето

Оставете крема да се охлади на стайна температура и после го сложете в хладилника. По този начин може да съхранявате крем Брюле три дни.

Сервирайте, като поръсите с кафява захар и използвайте кухненска горелка, за да го карамелизирате отгоре. Украсете с горски плодове за разкош!

Класически крем Брюле
Поръсете със захар
Класически крем Брюле
Използвайте кухненска горелка, за да карамелизирате

Класически крем Брюле е добре да бъде студен и да има хрупкава захарна коричка.

Класически крем Брюле
Направете хрупкава коричка

Приятен апетит!

Вижте още интересни рецепти при нас:

Сладки орехчета с крем

Класически крем карамел

Гръцки портокалов сладкиш със сироп

Класически крем БрюлеВдъхновяващи идеи за барплот за кухня: 5-те най – важни неща, които трябва да знаем

Вижте още
Няма намерени публикации
Най-нови статии
Популярни
на горе