Сладки орехчета с крем

Сладки орехчета с крем

Приготвяне

20 минути

Готвене

50 минути

Общо

70 минути

Порции

20 порции

Сладки орехчета с крем е най-хубавата рецепта за дребни сладки. Това е вкусът от детството! Това е спомен от празниците със семейството! Сладките имат форма на малки орехчета и се пълнят с крем по желание, сладко, нутела, сметана. Може да добавите кокос в крема. Приятни на вид и вкус, сладки орехчета ни връщат в детството и апетитните неща за ядене, които нашите майки и баби приготвяха в кухнята.

Кремът за пълнене е млечно–маслен или домашен крем. Ако бързате, може да използвате пакетче готов крем-пудинг, който да купите от магазина. Ще бъдат ароматни и ще се топят в устата!

Пекат се в специални тостери или форми, за да имате сладки малки орехчета. Рецептата не е толкова трудоемка и може да опитате да я направите за радост на всички в къщи!

Готовите сладки орехчета издържат в кутия поне една седмица. А готовите половинки за слепване, може да подготвите и изпечете дори един месец по-рано.

Тази рецепта е истинска класика от детството!

Необходими продукти

Необходими продукти:

За тестото:

2 бр. яйца

125 гр. краве масло

1 чаша пудра захар

3 с.л. кисело мляко

1 ч. лъжичка сода бикарбонат

брашно

За крема:

½ литър прясно мляко

3 с. лъжици брашно

6 с. лъжици захар

2 бр. жълтъци

60 гр. краве масло

4 ванилии

Начин на приготвяне

Ето как да си приготвите сладки орехчета с крем:

Начин на приготвяне:

Първо разбийте яйцата с пудрата захар и ванилията. Към тях добавете кисело мляко с погасената в него сода, маслото, предварително разтопено и брашно, колкото поеме за меко тесто.

Сладки орехчета с крем
Омесете меко тесто

Второ, от тестото направете малки топчета и ги поставете в предварително намазнена преса за орехчета или формички. Печете половинките от двете страни за около 3 минути или около 15 минути във фурна. Извадете ги и ги оставете да изстинат.

Сладки орехчета с крем
Направете малки топчета

Трето, сварете млякото със захарта. Преди това разбъркайте брашното с малко вода или прясно мляко и жълтъците.

Сладки орехчета с крем
Сварете млякото

Добавете на тънка струйка този крем към млякото и бъркайте докато се сгъсти кремът. Свалете готовия крем от котлона и сложете малко масло и ванилия за вкус.

Сладки орехчета с крем
Разбъркайте крема

Четвърто, напълнете тестените формички орехчета с крем и слепете по двойки. Може да потопите едната страна в шоколад и смлени орехи. Поръсете с пудра захар!

Сладки орехчета с крем
Напълнете орехчетата с крема
Сладки орехчета с крем
Слепете по двойки

Сладките орехчета са готови!

Сладки орехчета с крем
Сладки орехчета

Сладките се оставят една нощ, за да омекнат.

Добър апетит!

Вижте още интересни рецепти при нас:

Тиквено суфле – невероятно нежен и вкусен десерт

Пилешка супа – „мехлем“ за стомаха, ползи за здравето, основни трикове за вкуса + рецепта на готвача

Неустоими картофени шницели

Сладки орехчета с крем5 хака за организация в кухнята (за които говорят големите шеф-готвачи)

Вижте още
Няма намерени публикации
Най-нови статии
Популярни
на горе