10 минути
40 минути
50 минути
4 порции
Пълнена скумрия е лесна и бърза рецепта за празничната трапеза. Ако искате да зарадвате всички в семейството с вкусна храна, пълнената риба е точният избор. Тя е подходяща храна за зимата, а също много здравословна, плътна, богата, но не много тежка. Най-важното е, че може да я приготвите за 30 минути! С наближаващия празник Никулден на 6 декември, може да изпробвате тази рецепта и да се насладите на нейните качества!
5 бр. парченца скумрия
350 грама белени домати консерва
Лук – 2 бр
кафена чашка олио
Подправки: черен пипер, дафинов лист сол на вкус
Представяме ви лесна рецепта за пълнена риба, която да подготвите за Никулден. Скумрията е много разпространена риба и може да я намерите във всеки магазин.
Пълнена скумрия се прави обикновено с тънки рибни филета, които ще получат прекрасен загар, след като се запекат. Плънката трябва леко да покафенее по краищата.
За да имате пълнена скумрия с домати като основно ястие за празника, първо трябва да подготвите рибата. Почистете, измийте рибата и овкусете със сол и черен пипер.
Запържете лука в сгорещено олио, добавете половината домати и оставете за 10-15 мин. на котлона.
Напълнете рибата с готовия сос и наредете всички парченца риба в тавичка. Отгоре поставете останалите домати и олио, дафинов лист за подправка. Печете от 150 до 180 C за около 45 минути.
Вижте още интересни рецепти при нас:
Как да си сготвим риба без да цапаме в кухнята – рецепта и полезни съвети
Скумрия на фурна със зеленчуци и салца