5 декември Свети Сава(Савинден)

Чушки пълнени с ориз и булгур

Приготвяне

10 минути

Готвене

60 минути

Общо

60 минути

Порции

4 порции

Тази рецепта за чушки пълнени с ориз и булгур е постно ядене и е подходяща за традиционно ястие за зимните празници. Приготвя се бързо и лесно и съдържа няколко основни продукта. Вкусни и лесни чушки пълнени с ориз и булгур може да проготвите за трапезата на 4 декември Света Варвара и 5 декември Свети Сава.

Необходими продукти

Продукти за чушки пълнени с ориз и булгур:

По ваш избор 7-10 чушки

120 гр. булгур

120 гр. ориз

200 гр. олио

1 гл. лук

Стръкче праз

моркови средно големи 2 бр.

180-200 грама консервирани белени домати

Подправки по желание – джоджен, червен пипер, сол (пресен магданоз)

Начин на приготвяне

Чушки пълнени с ориз и булгур е традиционно българско ястие

Как да приготвите и сервирате чушки пълнени с ориз и булгур на празничната трапеза?

Начин на приготвяне:

Подгответе, изчистете, запържете лука и праза в част от мазнината (половната).

Добавете булгур и ориз, нарязани пресни или сухи подправки, морковите плюс една чаша вода.

Гответе соса, докато всичко остане на мазнина. С готовата смес напълвате измитите чушки. За разнообразие, може да използвате червени и зелени чушки.

Наредете ги в тавичка, залейте с останалата мазнина и доматите. Печете на умерена фурна до получаване на златист загар и коричка. Ще имате ароматни и вкусни чушки пълнени с ориз и булгур, които радват с цветовете и качествата си!

5 декември Свети Сава(Савинден)
Чушки пълнени с ориз и булгур

Добър апетит!

Вижте още интересни рецепти при нас:

Туршия 100-те чушки – най-добрата туршия за студените зимни дни

5 декември Свети Сава(Савинден)

Пълнен шаран на фурна с гъби, вино и стафиди – рецепта от старите тефтери

Чушки пълнени с ориз и булгур5 свежи идеи за боядисване на кухня

Вижте още
мусака
Боб-чорба по стара българска рецепта – винаги има място на трапезата
крем карамел
Най-нови статии
Популярни
на горе