Филийки с пълнеж от моцарела и шунка – този вкус ще ви изненада
Приготвяне
20 минути
Готвене
20 минути
Общо
20 минути
Порции
6 порции
Филийки с пълнеж от моцарела и шунка – бързо и лесно решение за закуска по всяко време. Много добър и подходящ вариант за бърза закуска в почивните дни. Филийки с пълнеж от моцарела и сирене приготвени по тази рецепта стават пухкави, сочни, топящи се в устата. Опитайте и сами ще се убедите, че този вкус ще ви изненада.
Хляб, моцарела, шунка, яйца и подправки, с краен резултат перфектната закуска по всяко време.
Несъмнено моцарелата все повече намира приложение в кулинарното изкуство и се превръща в основна съставка в рецепти за приготвяне на тестени изделия или салати.
Необходими продукти
-6 бр. малки филийки хляб;
-100 гр. моцарела;
-100 гр. шунка;
-2 бр. яйца;
-1 ч.л. сол;
-1/2 ч.л. черен пипер;
-щипка чубрица, ако желаете да обогатите вкуса;
-1 ч.л. подправка орегано, също по ваш вкус
Начин на приготвяне
Първата стъпка, която трябва да направите, е да отстраните меката част на филиите (средината).
Продължете с подготовката на останалите продукти – настъргайте на едро ренде моцарелата, а шунката наситнете на дребно.
В дълбока купа чукнете двете яйца, добавете солта и подправките – разбъркайте. Прибавете настърганата моцарела и наситнената шунка – бавно и внимателно разбъркайте, докато продуктите се смесят добре.
Вземете дълбок тиган с похлупак. Поставете на средна температура, намажете дъното с масло и поставете кръгчетата хляб.
Веднага запълнете празното пространство с плънката.
Захлупете тигана и оставете да се готви за 10 минути.
След това обърнете филийките с шунка и моцарела. Отново захлупете и гответе още 5 минути.
И готово – вече си имате закуска с уникален вкус и аромат.
Хората харесват тази рецепта за филийки с пълнеж от моцарела, шунка и яйце, защото е много подходящ вариант за добра закуска.