ябълков сладкиш
Идеи за дома

Ябълков сладкиш много лесна рецепта

Ябълков сладкиш: рецепта за бърз, лесен и топящ се в устата домашен ябълков сладкиш (ябълков кекс, кейк). Разбъркайте, изпечете и си отрежете парченце топъл, пухкав и изкусително ароматен ябълков сладкиш. Опитайте и няма да може да му устоите.

Царска торта – най-вкусната торта!

ДОМАШНА ТОРТА за семейството, със или без повод

Великденски курабии от тефтера на на баба

Л О К У М К И …Мммммм… Лесно, вкусно и много сладичко!

УНИКАЛНО ВКУСЕН КЕКС БЕЗ НАБУХВАТЕЛИ…, НО ОТ ТЕФТЕРА НА БАБА

Десерт Негърче – незабравим вкус от детството

Мързелив домашен козунак

Рецептата за този тиквен сладкиш без яйца и брашно взриви интернет

Ябълков сладкиш: как да си приготвим у дома?

Измийте, обелете и почистете ябълките… Да готвим…

ябълков сладкиш
Източник: www.pixabay.com

Ябълков сладкиш: необходими продукти:

-ябълки – 3 броя;

-1 ч.ч. захар;

-1 ч.ч. брашно;

-1 ч.ч. кисело мляко;

-2 яйца;

-1/2 чашка (150 мл.) масло или растителна мазнина;

-1 пакетче (10 гр.) бакпулвер;

-1 ч.л. ванилов екстракт или ванилия на прах – 2 пакетчета;

-1 щипка сол.

ябълков сладкиш
Източник: www.pixabay.com

Начин на приготвяне:

Ето как да си приготвим у дома ябълков сладкиш

Почистете ябълките. Нарежете ги на дребни кубчета или настъргайте на едро ренде, както предпочитате вие.

В голяма купа разбийте яйцата. Не пропускайте правилото да ги чуквате по отделно в малка купичка.

Добавете захарта и бъркайте до получаване на хомогенна смес.

За по-голяма пухкавост на сладкиша пресейте брашното, защото така ще го обогатите с повече въздух. Добавете го към яйчената смес.

Добавете млякото, маслото (олиото), бакпулвера, ванилията и солта.

Ако не използвате миксер или друг вид кухненски уред, трябва да бъркате с постоянно темпо, докато не получите гладка и хомогенна смес.

Накрая добавете ябълките и разбъркайте внимателно.

Изсипете сместа в подходящ съд за печене, като преди това сте поставили намаслена хартия за печене.

Пече се в предварително загрята фурна – 180℃ градуса.

Този ябълков сладкиш става готов за около 35-40 минути (зависи как пече вашата фурна) или докато добие златист цвят. Можете да пробвате, дали е добре изпечен с клечка за зъби.

Извадете ябълковият сладкиш от фурната и оставете да се охлади, преди да го поднесете на масата. Разбира се, нищо не пречи да се насладите на този вълшебен вкус, докато е още горещ.

Добър апетит!

Ябълков сладкиш много лесна рецепта Кухненска везна – използване и предимства

Tagged , ,
на горе