Ябълков сладкиш: рецепта за бърз, лесен и топящ се в устата домашен ябълков сладкиш (ябълков кекс, кейк). Разбъркайте, изпечете и си отрежете парченце топъл, пухкав и изкусително ароматен ябълков сладкиш. Опитайте и няма да може да му устоите.
Царска торта – най-вкусната торта!
ДОМАШНА ТОРТА за семейството, със или без повод
Великденски курабии от тефтера на на баба
Л О К У М К И …Мммммм… Лесно, вкусно и много сладичко!
УНИКАЛНО ВКУСЕН КЕКС БЕЗ НАБУХВАТЕЛИ…, НО ОТ ТЕФТЕРА НА БАБА
Десерт Негърче – незабравим вкус от детството
Рецептата за този тиквен сладкиш без яйца и брашно взриви интернет
Ябълков сладкиш: как да си приготвим у дома?
Измийте, обелете и почистете ябълките… Да готвим…
Ябълков сладкиш: необходими продукти:
-ябълки – 3 броя;
-1 ч.ч. захар;
-1 ч.ч. брашно;
-1 ч.ч. кисело мляко;
-2 яйца;
-1/2 чашка (150 мл.) масло или растителна мазнина;
-1 пакетче (10 гр.) бакпулвер;
-1 ч.л. ванилов екстракт или ванилия на прах – 2 пакетчета;
-1 щипка сол.
Начин на приготвяне:
Ето как да си приготвим у дома ябълков сладкиш
Почистете ябълките. Нарежете ги на дребни кубчета или настъргайте на едро ренде, както предпочитате вие.
В голяма купа разбийте яйцата. Не пропускайте правилото да ги чуквате по отделно в малка купичка.
Добавете захарта и бъркайте до получаване на хомогенна смес.
За по-голяма пухкавост на сладкиша пресейте брашното, защото така ще го обогатите с повече въздух. Добавете го към яйчената смес.
Добавете млякото, маслото (олиото), бакпулвера, ванилията и солта.
Ако не използвате миксер или друг вид кухненски уред, трябва да бъркате с постоянно темпо, докато не получите гладка и хомогенна смес.
Накрая добавете ябълките и разбъркайте внимателно.
Изсипете сместа в подходящ съд за печене, като преди това сте поставили намаслена хартия за печене.
Пече се в предварително загрята фурна – 180℃ градуса.
Този ябълков сладкиш става готов за около 35-40 минути (зависи как пече вашата фурна) или докато добие златист цвят. Можете да пробвате, дали е добре изпечен с клечка за зъби.
Извадете ябълковият сладкиш от фурната и оставете да се охлади, преди да го поднесете на масата. Разбира се, нищо не пречи да се насладите на този вълшебен вкус, докато е още горещ.
Добър апетит!