Перфектната салата с пилешко и портокал за вашата празнична трапеза. Салата с пиле и портокал – толкова шикозна, лесна за приготвяне, невероятно вкусна, различна и прекрасна на външен вид.
Мариновани тиквички – чудно предястие и отлично мезе
Салата с пилешко и портокал е чудесен избор за вечеря или като лека закуска за тези, които внимателно следят с какво се хранят. Богата на витамини, а освен всичко изброено до тук, тази салата с пилешко ще пасне идеално на празничната ви трапеза.
Салата с пилешко и портокал за вашата празнична (новогодишна) трапеза
Обичайно на празници и важни събития на масата присъстват „тежки“ месни ястия. Следователно тази рецепта за салата с пилешко месо и портокал ще бъде чудесно предложение. Освен това, е нещо различно, леко и елегантно.
Как да си приготвите салата с пилешко и портокал?
Необходими продукти за 2 порции:
-1 „пеперуда“ пилешки гърди;
-джинджифил;
-листен зеленчук (рукола, маруля, спанак);
-1/2 портокал;
-1 диетичен хляб;
-1 бр. авокадо;
-1 бр. лимон;
-1 връзка зелен лук;
-зехтин или олио;
-оцет „Балсамико“;
-сол на вкус;
-черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне на салата с пилешко и портокал:
Тази салата с пилешко месо и портокал се приготвя много лесно, само в няколко стъпки.
Еко как:
Стъпка 1: Нарежете местото от пилешки гърди на тънки парченца и ги мариновайте за половин час в лимонов сок. Отгоре поръсете с настърган джинджифил, сол, черен пипер и зелен лук.
Стъпка 2: Изпечете пилешкото на скара или грил-тиган до златисто кафяво, или както го обичате.
Стъпка 3: Нарежете диетичния хляб на малки кубчета. Полейте се с олио, поръсете със сол, черен пипер и запечете във фурна или в тиган, докато станат хрупкави.
Стъпка 4: Почистете портокала от кората и ципите. Нарежете на малки парченца.
Стъпка 5: Направете същото и с авокадото.
Стъпка 6: Измийте и подсушете руколата или друг зеленолистен зеленчук по ваш избор.
Стъпка 7: Направете „канапе“ от зеленолистните зеленчуци. В широка чиния за салата наредете останалите съставки така, че да изглеждат ефектно и красиво.
Стъпка 8: Обогатете вкусът със сол, зехтин (олио) и полейте с оцет „Балсамико“.
За завършек може да поръсите със сусам или ситно натрошено тиквено семе.
Добър апетит! Гответе с желание и любов!
Месо, гъбки, кисели краставички, маслини, вино… Прекрасно и богато на вкус ястие с месо
Вкусни хапки от свинско месо върху „канапе“ от пухкаво картофено пюре
Пилешка супа – „мехлем“ за стомаха, ползи за здравето, основни трикове за вкуса + рецепта на готвача