Проблем ли е изневярата преди брака? Прости, забрави и продължи напред

Проблем ли е изневярата преди брака? Прости, забрави и продължи напред
Любов и партньорство

Проблем ли е изневярата преди брака? Прости, забрави и продължи напред

Няма значение колко дълго сте с партньора си – 5 месеца или 5 години, изневярата боли. Когато става въпрос за изневяра, има някои, които не смятат, че това не е голям проблем, ако все още нямате брак. В крайна сметка не сте поели толкова голям ангажимент един към друг.

Доверието между вас двамата е нарушено, което е в основата на всяка връзка.  А веднъж изгубено, то много трудно се връща обратно при вас. Дори е невъзможно. Това е една от най-трудните пречки, с които връзката ви може да се сблъска във всеки един момент. Но в същото време подобна ситуация може да ви сближи още повече и да ви покаже, че сте създадени един за друг.

Съвети, които ще ти помогнат да преодолееш изневярата

Увери се, че той съжалява

Първото нещо, за което трябва да внимаваш е дали наистина партньорът ти съжалява за това, което е направил? Не просто да каже, че съжалява, а наистина да го почувства. Нуждаеш се от искрено, сърдечно извинение, което показва, че те наистина се разкайва за действията си.

Той казва „Съжалявам“ и това е всичко – ако това е истинско извинение, той ще помисли по-подробно постъпката си и защо съжалява, че го е направил. Като просто изрича тези две думи, това предполага, че той се извинява сякаш по задължение.

Всичко е за него – Разбира се, той е този, който ти изневери, но извинението му трябва да се отнася изцяло за теб, как те е наранил. Този тип емпатия е ключът към всяко извинение. Ако го насочи към него и това, което е преживял и как се чувства сега, тогава той не е искрен към теб, отново иска да се оправдае и да те накара да мислиш, че е жертва.

Действията му предполагат друго – той е готов да се извини, но няма да се опита да коригира проблема. Въпреки че думите му са обещаващи, фактът, че не желае да ги подкрепи с каквото и да е действие, е добър показател, че всъщност не го мисли.

Той очаква от теб да продължите веднага – Никой не пренебрегва изневярата толкова лесно. Ако той смята, че може да произнесе двете думи, които искате да чуете, и тогава просто трябва да продължите напред, тогава той далеч не е искрен. Той просто иска да сложи превръзка на очите ти върху проблема и ти казва да не го обсъждате и мислите повече, сякаш нищо не се е случило.

Когато става въпрос за искрено извинение, има няколко неща, за които трябва да внимаваш:

– Той ти казва какво е направил погрешно и поема пълна отговорност, без да се опитва да прехвърли вината другаде.

– Той е загрижен за това как ти е повлияло и иска да говори за чувствата ти.

– Той изразява тъга за това как действията му са ти повлияли.

– Той заявява, че няма да го направи отново и е готов да предприеме всички необходими действия, за да гарантира, че това няма да се повтори.

Увери се, че той поема отговорност

Следващото нещо, за което трябва да внимаваш, е дали другата ти половинка поема някаква отговорност за действията си. Това означава, че той е напълно честен за това защо се е случило и ролята, която е изиграл в това. В крайна сметка са необходими двама, за да се създаде връзка. Ако той се опитва да насочи вината извън връзката ви, това означава, че не е поел никаква отговорност за действията си. Например, пълен ли е с извинения?

Извинения като това, че е бил показват, че той прехвърля вината върху всичко друго, освен на себе си. Нека бъдем честни, всички правим грешки в живота. Някои от тях са засегнати от пиенето на твърде много алкохол, отдаването на изкушението и др. Но във всички тези сценарии единственият човек, когото трябва да обвиняваме е себе си.

Уверете се, че чувствата на всеки са разпознати

Когато става въпрос за нещо толкова голямо като изневяра, важно е чувствата на всички замесени да бъдат споделени и ясни. Не е толкова просто, колкото да простиш, да забравиш и да се надяваш просто да продължиш напред. Изневярата е огромно предателство и ако решиш да го игнорираш, няма да постигнеш нищо.

Трябва да седнете заедно и наистина да разгледате съответните проблеми. Време е да бъдем брутално откровени за аферата и въздействието, което е оказала върху всички замесени страни. Ако просто прикриете чувствата си и ги игнорирате, това няма да ги изпари. В крайна сметка те ще се върнат и този път ще ви заболи повече.

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , ,
на горе