Мъжете не осъзнават каква жена имат до себе си, докато не я загубят. И затова се връщат

Мъжете не осъзнават каква жена имат до себе си, докато не я загубят. И затова се връщат
Любов и партньорство

Мъжете не осъзнават каква жена имат до себе си, докато не я загубят. И затова се връщат

Сложили сте край на отношенията ви. Имали сте истинска връзка и бурна любов, чийто край е дошъл. Време за раздяла. Болезнена, но не и невъзможна за преодоляване. Защото всяка раздяла боли в началото, но след време усещаш облекчение, което не може да се опише с думи. Облекчение, което ти дава отново свободата, за която си си мислиш, че никога няма да имаш.

Онова чувство, когато си напълно освободен от всички негативни и мъчителни мисли. Тогава си напълно излекуван от болката от раздялата си с него. И точно тогава, той решава да се върне. При теб. Отново. Седмици и понякога дори месеци след като той е казал „край“. Но защо? Защо мъжете винаги си връщат при жената, която са изоставили точно тогава, когато тя вече е излекувала сърцето си от тях? Нима е честно?

Причини, поради които мъжете се връщат седмици или месеци след раздялата

Отново е време за игра

Може би тази причини ще ви прозвучи много груба, но няма как да я пропуснем, тъй като е доста срещана за огромно съжаление. Ако той отново е започнал да те търси, седмици след раздялата, но не обещава нищо сериозно и се държи по-скоро така, сякаш флиртува с теб, то тогава е най-вероятно причината да те потърси отново е, че иска просто сексуални отношения с теб, които са му липсвали през времето на раздяла. Да, мила, има и такива мъже.

Осъзнават, че те харесват повече, отколкото са мислили

Мъжете имат его. Голямо его, което в по-голямата част им пречи да бъдат истински щастливи и просто да се отпуснат и да си позволят да бъдат обичани. Казват, че не осъзнаваш какво имаш, докато един ден не го загубиш и това е много вярно. Често мъжете приемат своята партньорка като даденост и не гледат на нея като на жена. И започват да осъзнават какво са имали до себе си едва тогава, когато тя вече ги е напуснала.

Не могат да намерят по-добра

Една от основните причини, поради които мъжете се връщат седмици или месеци по-късно, е, че са искали да опитат нещо ново, но не са открили нещо по-добро. Когато осъзнаваш, че твоята половинка е била най-добрата за теб, логично е да се върнеш и да я помолиш за втори шанс. Въпросът е дали жената е склонна да прости… Ако все още обича, тя ще го направи. Но подобна прошка е нож с две остриета. Защото той може отново да я нарани и когато тя му омръзне, той за пореден път да реши да търси нещо по-добро.  Нима е честно?

Започват да усещат липса

Още една от причините, поради които мъжете се връщат отново след раздялата, дори и те да са били нейните инициатори е, защото те започват да усещат липсата на жената, която е била до тях. Нейната компания, смях, моментите с нея. Понякога отнема време да осъзнаеш какво означава онази празнина, която усещаш в сърцето си и как има  част, която липса. Част, която само тя запълва и само с нея се чувстваш щастлив и цял. Това е любов…

Те имат стил на избягване на привързаност

Психолозите на взаимоотношенията често използват различни категории за хора, които имат специфични стилове на взаимоотношения. Понякога ги разделят на тревожни, избягващи, сигурни и тревожно-избягващи. Тези „стилове“ често произлизат от травми и преживявания в ранна детска възраст. Тревожният индивид жадува за утвърждаване и винаги се чувства неадекватен.

Избягващият индивид се чувства задушен и му е неудобно да получава обич, като се отдръпва и затваря. Сигурните хора могат да се справят както с тревожните, така и с избягващите хора, защото се чувстват достатъчно комфортно със себе си, за да не се плашат от липсата на привързаност на избягващия или нуждата на тревожния човек от обич. Една от основните причини мъжете да се връщат седмици или месеци по-късно е, че имат стил на избягване на привързаност.

Преминали са през лични проблеми

Една от по-рядко срещаните (но възможни) причини, поради които мъжете се връщат седмици или месеци по-късно, е, че наистина са имали сериозни проблеми, които не са били свързани с жената до тях, но те са искали да преминат сами през това. Просто е трябвало да се отдръпнат за известно време.

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , ,
на горе