пиле фрикасе
Идеи за дома

2 класически рецепти за пиле фрикасе

Името на превъзходното ястие пиле фрикасе, спомен от детските години, е с френски произход. Самата дума се превежда като „всякакви неща“, вероятно защото наистина има много неща, които могат да се сложат в ястието пиле фрикасе. Например гъби или зеленчуци или само от пиле с яйца и мляко.

Салата с пилешко и портокал за вашата празнична трапеза

ДИЕТИЧНА ВЕЧЕРЯ: „Палачинки“ от пилешко филе

Пиле със зеленчуци – приготвено по този начин получавате уникално вкусно ястие

Пилешка супа – „мехлем“ за стомаха, ползи за здравето, основни трикове за вкуса + рецепта на готвача

Невероятни пилешки подбедрици-закачени и печени на решетка

ТОП 3 лесни рецепти със скумрия – топи се в устата

пиле фрикасе

Рецепти за пиле фрикасе

По съвсем лесен начин можете да си приготвите пилешко месо в бял кремообразен сос. И е толкова вкусно, и е толкова лесно за приготвяне, че всяка домакиня трябва да има такава рецепта в тефтерчето си!

Пиле фрикасе: необходими продукти:

-1 кг. пилешко месо;

-1 глава кромид лук;

-1 морков;

-целина;

-3 с.л. зехтин;

-сол на вкус;

-черен пипер на вкус;

-риган – по желание;

-2 с.л. брашно;

-2-3 чаши пилешки бульон; (ако желаете сосът да не е гъст увеличете количеството)

-1/2 чаша прясно изцеден лимонов сок;

-2 жълтъка;

-1/2 кофичка кисело мляко.

Начин на приготвяне:

Първа стъпка е да сварите пилешкото месо.

Почистете и наситнете зеленчуците.

Загрейте зехтина в голяма тенджера на средна температура. Добавете нарязаните лук, моркови и целина и гответе около 5 минути, докато зеленчуците омекнат.

Добавете добре свареното и накъсаното на едро пилешко месо, солта, черния пипер и сухия риган. Продължете да готвите още 5 минути, докато месото поеме от вкуса на зеленчуците и подправките.

Отделете жълтъците от белтъците. Сложете ги в дълбока купа. Към тях прибавете киселото мляко и лимоновия сок и разбъркайте до получаване на гладка смес.

В тиган сложете масло или 3 с.л. олио и загрейте. Добавете брашното и бъркайте енергично, за да не прегори. Щом брашнената каша добие леко златист цвят е готова.

Бавно и с непрекъснато бъркане добавете към кашичката от пилешкия бульон. Доливайте, докато не получите сос с желаната от вас гъстота.

И така, вашият сос за пиле фрикасе е готов. Само трябва да го прибавете към тенджерата със зеленчуците и пилешкото месо.

Върнете на котлона да покъкри за още 5-10 минути, за да се слеят вкусовете.

Поднесете готовото пиле фрикасе в голяма чиния и поръсете с пресен магданоз.

пиле фрикасе

Пиле фрикасе, вариант 2: необходими продукти:

-0,500 кг. пилешко месо;

-50 гр. масло;

-5 с.л. олио;

-3 с.л. брашно;

-пилешки бульон;

-1/2 чаша прясно изцеден лимонов сок

-3 жълтъка;

-сол на вкус;

-черен пипер на вкус;

-пресен магданоз – на вкус.

Начин на приготвяне:

Първа стъпка е да сварите добре пилешкото месо, след което да го накъсате на едри парченца.

Овкусете бульона със сол и черен пипер.

Добавете добре свареното и накъсаното на едро пилешко месо, Отделете жълтъците от белтъците. Сложете ги в дълбока купа. Към тях прибавете киселото мляко и лимоновия сок и разбъркайте до получаване на гладка смес.

В тиган загрейте маслото или олиото. Добавете брашното и бъркайте енергично, за да не прегори. Щом брашнената каша добие леко златист цвят е готова.

Бавно и с непрекъснато бъркане добавете към кашичката от пилешкия бульон. Доливайте, докато не получите сос с желаната от вас гъстота.

И така, вашият сос за пиле фрикасе е готов. Само трябва да го прибавете към тенджерата пилешкото месо.

Върнете на котлона да покъкри за още 5-10 минути.

Сервирайте готовото пиле фрикасе в голяма чиния и поръсете с пресен магданоз.

Добър апетит!

2 класически рецепти за пиле фрикасе Как да изберете картини за кухня

Tagged , , ,
на горе