японска маска
Здраве и красота

Японска маска за порцеланова кожа

Жените от източните народи се славят с нежна красота и по-дълга виталност на кожата – затова при препоръчваме тази японска маска за порцеланова кожа. Тя е препоръчителна за жени с мазна кожа и разширени пори. Рецептата е изключително проста, дори бихме казали, сведена до японски минимализъм. Четейки блога на известния козметик Тиина Орасме-Медер, харесахме тази японска маска за порцеланова кожа и ви предлагаме да я добавите към разкрасителния си режим.

Тайната маска за коса на София Лорен

С тази домашана маска ще възродите косата си

Лесни и нежни маски против стареене и сухота на кожата

Тиина Медер препоръчва тази маска, която нарича „японска“, за жени с проблемна кожа. За изпълнението на тази рецепта ще ви трябват зелен чай и само вода.

Зеленият чай, няма да направим сензационно откритие, има отличен антиоксидантен ефект. А стягащото му свойство и способността да възстановява кръвообращението в кожата са не по-малко, а може би дори по-полезни и осезаеми. Тази маска е особено подходяща за по-топло време, когато мастните жлези работят с повишена активност, а кожата е подложена на постоянен стрес поради активното слънце.

Така че, първо, нека се заемем с намирането на едролистен зелен чай. Има го в китайските магазини. Препоръчително е да закупите чай с добро качество, без оцветители и ненужни аромати, за да избегнете неочаквана реакция от страна на кожата. Напомняме, че всичко на света е отрова, важна е само дозата. Наблюдавайте реакциите си, ако има проблем и кожата ви се зачерви например, веднага отмийте маската и забравете за нея.

Друго, което трябва да подготвим предварително е парче медицинска марля, която може да се купи от аптеката, както и чайник, разбира се.

Залейте зеления чай в количество една чаена лъжичка с гореща вода (80-90 градуса), оставете да се вари. Инфузията трябва да бъде два пъти по-силна от тази, предназначена за пиене. Охладете получената козметична смес до комфортна стайна температура. Отрежете парче марля, сгънете го на два или три слоя. Размерът на марлята зависи от това дали ще прилагате компреса на цялото лице или например само на зоната около очите и челото. За удобство можете да изрежете малки дупки за върха на носа, очите и устата. Намокрете пластира в охладения чай и поставете върху предварително почистено лице. Можете леко да изстискате марлята, ако се страхувате да не се разтече по врата ви. Оставете маската на лицето си за около 10 минути, основният индикатор е докато тъканта изсъхне. След като махнете марлята от лицето, се измийте с остатъците от чая и по желание поставете крем или не.

Тази маска е отлично експресно средство за кожата в екстремни условия. Разширените пори се стесняват, дискомфортът, причинен от негативното въздействие на факторите на околната среда (слънце, топлина, влажност, вятър), намалява, тонусът на кожата се подобрява. Такъв компрес, направен върху очите, перфектно премахва подуването и тонизира зоната около тях сутрин, забележимо освежава външния вид. Само вместо марля се използват памучни тампони.

Пожелаваме на всички здраве и красота!

Вижте още:
Японска маска за порцеланова кожа Важно! Цветята, които носят положителна енергия

Японска маска за порцеланова кожа Изкуство с цветя за декорация в  дома

Японска маска за порцеланова кожа Какво символизират различните цветя във вашия дом

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе