Лесни и нежни маски против стареене и сухота на кожата

Лесни и нежни маски против стареене и сухота на кожата
Добра форма

Лесни и нежни маски против стареене и сухота на кожата

В разгара на зимата, когато студеното време вреди на лицето ни, ви предлагаме лесни и нежни маски против стареене и сухота на кожата. Яйчният жълтък има отличен овлажняващ ефект и на първо място – маските на негова основа се препоръчват за дехидратирана и суха кожа. За допълнително овлажняване на нормална и комбинирана кожа, също ще бъде добре да използвате лесни и нежни маски против стареене и сухота на кожата с яйчен жълтък.

Тайната маска за красота на София Лорен

С тази домашна маска ще възродите косата си. Рецепта

Всичко за ползите от маслините

В кукленския манастир “ Св. Св. Козма и Дамян“ стават чудеса

 

Най-лесната и достъпна рецепта за маска с жълтък е да отделите суровия жълтък от белтъка, да намажете добре лицето си с него и след 15-20 минути да го измиете с топла вода. Тази маска може да се използва за суха кожа, както и за профилактика (овлажняване) на нормална и комбинирана кожа.

Добър хранителен ефект ще има и маска от мед и жълтък. Просто добавете 1 чаена лъжичка мед към 1 суров яйчен жълтък, разбъркайте всичко старателно и нанесете върху лицето си за 12-15 минути. Измийте с топла вода след това. А за да постигнете не само овлажняване и подхранване на кожата, но и нежно почистване, добавете към сместа още около 1 с.л. овесени ядки. Или вместо тях, използвайте още топли овесени ядки (също около 1 супена лъжица), задушени или сварени във вода, а още по-добре в мляко (само без сол и захар).

Втора подхранваща маска с мед и жълтък: както в предишната рецепта, разбийте добре 1 жълтък с 1 чаена лъжичка мед и добавете още 1 с.л. лъжица зехтин. Вместо зехтин, са чудесни бадемовото, прасковеното, кайсиевото, лененото и сусамовото масло, както и авокадовото, фъстъченото и тиквеното масло. Разбъркайте всичко отново, нанесете маската върху лицето и след 15 минути изплакнете с топла вода.

Също така при суха кожа на лицето, за допълнително хранене и витаминизиране, ще бъде добре да направите маски от яйчен жълтък с добавяне на някои плодове и зеленчуци. Това може да бъде банан, райска ябълка, авокадо, пъпеш, кайсия, тиквички, моркови и прясно зеле.

Необходимо е да разбъркате 1 жълтък с 1 с.л. каша от някой от изброените по-горе плодове или зеленчуци, нанесете получената маска върху лицето и след 15-20 минути изплакнете с топла вода.

За овлажняване, тонизиране и витаминизиране на нормална и комбинирана кожа се препоръчва да се правят маски от жълтък и плодове, като череши, дини, праскови, ябълки и грозде, киви, портокали и мандарини. Или можете да използвате зеленчуци: краставица, чушка, репички и моркови. За 1 жълтък вземете 1 с.л. нарязан зеленчук или плодова каша. Сместа се нанася върху кожата на лицето за 15-20 минути, след което се отмива с вода със стайна температура.

10 причини всеки да пие топла вода с куркума всяка сутрин

Рициново масло: 7 причини да започнете, да го прилагате

Полезни рецепти с алое

Подхранваща маска: внимателно разтрийте в хомогенна маса 1 жълтък с 1 с.л. мазна извара. За същата цел (по отношение на храненето на кожата) вместо извара, можете да вземете заквасена сметана, млечна сметана, трохи от бял хляб, домашна майонеза, меко масло или растително масло.

Овлажняваща маска: разбъркайте 1 жълтък с 2-3 с.л. топло прясно мляко. Намажете лицето с получената смес и след 15-20 минути измийте с вода със стайна температура. Препоръчва се за суха, нормална и комбинирана кожа, по-склонна към сух тип.

Още овлажняващи маски с жълтък с почистващо действие: Към 1 жълтък добавете овесени ядки, така че при разбъркване да се получи „тесто“ със средна консистенция. Нанесете върху лицето си за 15 минути, след което изплакнете с хладка вода.

Разбъркайте 1 жълтък и половин с.л. розова козметична глина (смес от бяла и червена глина), нанесете състава върху лицето и изплакнете с хладка вода след 10-12 минути. Такава маска също ще помогне не само да овлажни, но и да почисти кожата.

Нежни скрабове за суха и нормална кожа: Смелете в кафемелачка на брашно измитите и след това подсушени черупки от яйца. След това разбъркайте 1 жълтък с около половин с.л. брашно от яйчените черупки. Нанесете състава върху лицето и нежно го масажирайте с върха на пръстите си за 1-2 минути. Изплакнете добре с хладка вода след това.

Яйчното брашно може да се замени с овесени ядки (1 супена лъжица), или смлени (почти на брашно) ядки, като лешници, орехи, бадеми или кашу (половин супена лъжица).

Освежаващи и хидратиращи маски с яйчен жълтък за смесена и нормална кожа: Смесете 1 жълтък с 2 с.л. кефир (той може да бъде заменен с ферментирали млечни продукти, като натурално кисело мляко). Сложете на лицето получения състав и след 15 минути измийте лицето си с вода при стайна температура.

За овлажняване и тонизиране на смесена и нормална кожа се препоръчва смесване на жълтъка с 1 с.л. лимонов сок или сок, изцеден от други кисели или горски плодове. Дръжте тази маска върху лицето си за 10-12 минути, след което изплакнете с хладка вода.

Отлична омекотяваща, овлажняваща, тонизираща и освежаваща маска с жълтъци за нормална и комбинирана кожа: Смесете съставки, като 1 жълтък, 1 с.л. не много мазна заквасена сметана и 1 с.л. лимонов сок. Нанесете сместа върху лицето си за 12-15 минути и след това изплакнете с хладка вода.

Следната жълтъчна маска за лице ще помогне за подобряване на цвета на бледата, безжизнена и сивкава кожа на лицето: Разбъркайте 1 жълтък с 1 с.л. прасковено масло и със същото количество прясно изцеден сок от моркови. Намажете лицето с получената маска и след 15-20 минути измийте първо с топла, а след това с хладка вода. Подходяща е за суха, нормална и комбинирана кожа.

Успех! Пробвайте тези лесни и нежни маски против стареене и сухота на кожата.

Лесни и нежни маски против стареене и сухота на кожата

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе