Полезни рецепти с алое
Добра форма

Полезни рецепти с алое

В тази статия ще ви запознаем с няколко рецепти с алое полезни и ефикасни при доста заболявания – вътрешни и външни.

Прочетете още: Алоето и неговите вълшебни ползи 

На хора, отслабнали в резултат на тежки заболявания, както и за подобряване на храносмилането и стимулиране на апетита, се препоръчва да използват сок от алое в следната форма:

Смесете и накиснете за пет дни 150 мл. сок, 250 гр. хубав мед и 350 мл. силно червено вино. Получената смес трябва да се приема най-малко три пъти на ден преди хранене по 1 с.л.

За слаби деца, които страдат от липса на апетит, може да се приготви една от тези хранителни смеси. В половин чаша сок от алое се добавят 500 гр. натрошени орехови ядки, 300 гр. чист мед и сок от три-четири лимона. От тази смес се приема по 1 ч.л. не повече от три пъти на ден преди хранене.

При хрема: Използвайте на сок от алое под формата на капки. Прясно изцеденият сок от растението трябва да се капе по 2-3 капки във всяка ноздра. Продължителността на лечението е не повече от 8 дни.

При гърлобол: Направете си гаргара със сок от алое. Необходимо е да разредите (1:1) сокът от алое с равно количество вода, след което направете промивка на гърлото.

При зъбобол: можете да използвате много прост начин да облекчите болката, докато посетите вашият лекар по дентална медицина: поставете парченце от листо алое в зъбната кухина, това бързо ще успокои болката.

При запек можете да използвате следната рецепта: 150 гр. листа от алое с бодличките, се намачкват много добре, заливат се с 300 гр. загрят мед, но НЕ трябва да кипва. Сместа трябва да се накисва в продължение на един ден, след което загрейте отново и внимателно прецедете. Това лекарство се приема по 1 ч.л. сутрин един час преди хранене.

Известно е, че сокът от алое се използва в случай на херпес. За да го премахнете, трябва да мажете мястото със сок от листо на растението, по пет пъти на ден. Преди всяко намазване се препоръчва да отчупите ново, свежо листо от алоето.

Мехлем, направен от сок на алое. Обикновено се използва за заздравяване на рани, язви и фистули. Мехлемът се приготвя по следния начин: медът и сокът от алое се смесват в равни количества, една супена лъжица чист алкохол се добавя към чаша от сместа. Препоръчително е да съхранявате мехлема в хладилник. Когато го използвате, е необходимо да се вземе предвид възможността за индивидуална непоносимост към сок от алое от страна на пациента.

Маска за суха кожа:

Необходими са ви: Сок от алое, мед, глицерин и овесени ядки трябва да се смесят в чиста вода, разбийте с блендер, оставете за 15 минути, нанесете дебел слой върху суха, почистена кожа. Можете да прилагате маската през ден, като я държите за около половин час.

Маска за подмладяване на кожата:

Смесете една супена лъжица сок от алое и 2 супени лъжици мед. Препоръчително е сместа да се нанесе на дебел слой върху почистена кожа и да се държи 40 минути. Маската изглажда бръчките и овлажнява кожата в дълбочина.

Маска за обем и блясък на косата:

Една част сок от алое, една част рициново масло и една част мед трябва да се смесят, нанесете за известно време върху мокра коса, след което изплакнете косата обилно с шампоан.

Tagged , , , , , , , , , , ,
на горе