С тази домашна маска ще възродите косата си. Рецептата

С тази домашна маска ще възродите косата си. Рецептата
Здраве и красота

С тази домашна маска ще възродите косата си. Рецептата

 

В тази статия ще ви споделим една чудотворна рецепта, с която буквално ще върнете косата си към нов живот

Коя жена не иска хубава, здрава и гъста коса? Въпросът е риторичен. Малко са онези щастливки с природно здрави и плътни коси, които дори след множество боядисвания и използване на преса, остават сякаш непокътнати. Повечето от дамите в някакъв момент от живота си са се сблъсквали с проблема, наречен „изтощена коса“. Както една приятелка се шегува: „Това косата ми хем нищо не върши, хем пък все изтощена!“

Извън майтапа обаче няма нещо, което толкова пряко да влияе на женското самочувствие от косата. Когато тя изглежда добре, сякаш дори не е толкова важно какви дрехи носим и обратното – дори и облечени по последна мода, ако косата ни изглежда ужасно, това съсипва целия ни вид и най-вече самочувствието ни.

Ако сте сред онази част от дамите, които често се боядисват и не сте доволна от състоянието на косата си, не бързайте да давате купища пари за скъпи продукти, нито пък да мислите за голямо подстригване. В тази статия ще ви споделим една чудотворна рецепта, с която буквално ще върнете косата си към нов живот.

И така, ето съставките:

40 мл. глицерин от аптеката,

40 мл. рицин пак от там,

20 мл. бадемово масло

1 ампула витамин А.

Всички тези неща се намират лесно, цялата покупка ще ви струва по-малко от 10 лева, но количеството ще стигне да си забъркате поне два пъти домашната маска.

Смесвате основните съставки, може, по ваше желание, към тях да добавите яйчен жълтък, мед или няколко лъжици домашно кисело мляко.

Сместта се нанася на суха коса, увивате косата с фолио и хавлиена кърпа и стоите на принципа на Мечо Пух – колкото повече толкова по-добре. След това измивате добре и нансяте балсам или маска, както обикновено. Косата буквално се преражда след тая процедура.

Колко често да правите тази маска?

Отговорът е – зависи от това колко е увредена косата ви. Оптималният вариант е първоначално два пъти седмично, след това веднъж на седмица и ако резултатите ви удовлетворяват, постепенно можете да преминете на вариант веднъж на две седмици или веднъж месечно.

Важно: За да постигнете видими и по-бързи резултати, е нужно да направите още няколко допълнителни стъпки:

  1. „Пенсионирайте“ пресата си! Няма как да имате здрава и добре изглеждаща коса, ако ежедневно или често я третирате с преса. Особено ако се изрусявате, комбинацията е убийствена за косата ви! Отдайте предпочитание на сешоара, като използвате умерено топлата функция.
  2. Открийте продуктите, които работят най-добре за вас. Консултирайте се със специалист или с фризьор. Имате нужда от хубав балансиращ шампоан и две маски – едната хидратираща, другата протеинова, които да редувате след измиване. Задължително използвайте специален продукт, който да предпази косата при изсушаване със сешоар. Накрая по желание можете да ползвате финиш – няколко капки масло или олио, които ще придадат блясък на косата ви.
  3. Купете си четка от рода на Тенгъл Тийзър – изработена от хипоалергенна пластмаса, този тип четка не накъсва косата и е невероятно нежеа към скалпа.
  4. Ако имате навика да боядисвате цялата си коса или ако ви се налага да ходите в салона на всеки 3 седмици за поддръжка на корен, обсъдете със фризьорката ви използването на по-щадящи бои или нова техника на боядисване, която би ви позволила да правите поддръжка по-рядко и само на корените.
Tagged , , , ,
на горе