Приготвям ги вместо хляб: чеснови питки на тиган

Приготвям ги вместо хляб: чеснови питки на тиган
Идеи за дома

Приготвям ги вместо хляб: чеснови питки на тиган

Чеснови питки на тиган. Въпреки че всеки е свикнал да се хапва прясно изпечен хляб или да „чупи“ питка за вечеря на масата, всъщност има голям брой вкусни варианти на заместители, които можете да приготвите сами. Пикантните чеснови питки се пекат много бързо и стават толкова вкусни, че е просто невъзможно да не направите отново от тях. Чеснови питки, както се наричат ​​ може да се напълнят с нещо отвътре.

Трябва да се отбележи, че такава закуска е не само вкусна, но и определено лесна. Чеснови питки с любимия ви пълнеж можете да вземете със себе си на работа или училище, за лека закуска, когато времето ви липсва. Така че, купете всички необходими продукти и започнете да печете това лакомство.

Приготвям ги вместо хляб: чеснови питки на тиган

Тесто с газирана вода. Питката става пухкава и много вкусна

Веганска пица с нахут

„Мързелива“ пица на тиган. Само 10-15 минутки и готово!

Ето как да приготвите чеснови питки

Приготвям ги вместо хляб чеснови питки на тиган.

Необходими продукти:

350 грама брашно;

200 милилитра топла вода;

2 супени лъжици масло;

Шипка сол;

Половин чаена лъжичка сух чесън.

Начин на приготвяне на чеснови питки:

Започнете да правите чеснови питки, като първо смесите сухите съставки. Първо пресейте брашното в отделна купа и добавете сол и сух чесън. Разбъркайте всичко с вилица или бъркалка и след това започнете да наливате топлата вода. Имайте предвид обаче, че топлата вода трябва да се добави към брашното едва след като е престояло около три минути. Налейте олиото и започнете да месите тестото.

Когато тестото започне да се събира, прехвърлете го върху работната повърхност и месете с ръце около десет минути.

Оставете готовото тесто да почине под кърпа за 20-30 минути. След това го месете още няколко минути и го разделете на 8 части. От всяка част трябва да оформите топка без пукнатини и гънки и да я оставите да почине за 10 минути.

След това поръсете повърхността с брашно и разточете тестото с точилка. Имайте предвид, че тестото не трябва да се накъсва, в противен случай чесновите питки ще останат равни.

Приготвям ги вместо хляб: чеснови питки на тиганПриготвям ги вместо хляб: чеснови питки на тиган

След това започнете да печете чеснови питки.

Първо загрейте тиган с незалепващо покритие и печете продукта в сух тиган, без масло. Преди печене изтръскайте излишното тесто от питката. Веднага щом по повърхността на продукта започнат да се появяват мехурчета, веднага обърнете на другата страна. Не забравяйте, че чеснови питки няма да бухнат, ако не сте загряли добре тигана.

Приготвям ги вместо хляб чеснови питки на тиган.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе