Как да избегнем цъфтящите краища на косата
Здраве и красота

Как да избегнем цъфтящите краища на косата

Раздвоените и цъфтящите краища се случват, когато краищата на косата ви станат сухи, чупливи и изтощени. Те могат да приличат на края на разплетено въже.

Излагането на екстремни метеорологични условия и техники за грижа за косата като сушене със сешоар, изправяне и къдрене могат да причинят цъфтящи краища. Те също са причинени от химически продукти за коса. С толкова много хора, които използват продукти за коса всеки ден, разделените краища са нещо обичайно. Почти всеки ще се сблъска с разделени краища в даден момент.

Как да избегнем цъфтящите краища на косата

 

Как да направите косата си идеално гладка: 8 природни рецепти

Съвет от стилист: Как да направите цвета на косата си по-траен

infomax-logo-50-15-HW В кукленския манастир „Св.Св. Козма и Дамян” стават чудеса

Накъсаните и цъфтящи краища на косата са сред най-често срещаните проблеми, с които много жени се сблъскват. Когато краищата на косата не са в добро състояние, цялостната ѝ визия се разваля. За да върнете красотата, лъскавината и жизнеността на косата си, вижте как правилно да се погрижите за сухите, накъсани и цъфтящи краища.

Как да избегнем цъфтящите краища на косата

Бъдете нежни след измиване на косата

цъфтящите краища
Как да избегнем цъфтящите краища на косата снимка: pinterest

Мократа коса е податлива на увреждане, така че е важно да се грижите внимателно за косите си след измиване с шампоан и балсам.

Някои хора имат навика да изтриват косата си с кърпа, но това може да я увреди. Честото триене може да причини накъсване на косата. Може също така да увреди кутикулите на косата ви, което да доведе до разцепване на краищата или къдрене.

Вместо да изсушавате косата си, попийте я с кърпа, за да избегнете накъсване и повреда. По този начин ще избегнете цъфтящите краища.

Хидратирайте косата си

цъфтящите краища
Как да избегнем цъфтящите краища на косата снимка: pinterest

Поддържането на вашите кичури хидратирани също е от ключово значение за предотвратяване на цъфтящите краища. Сухотата може да отслаби косата, особено в краищата, и това може да причини увреждане и разцепени краища.

За да добавите влага към косата си, обмислете използването на седмична маска за коса. Маската за коса е дълбоко кондициониращо лечение, което може да вдъхне косата ви с влага и да намали къдренето и сухотата. Маската може също да намали риска от увреждане на косата, което води до по-мека и блестяща коса.

Продуктите в маска за коса обикновено са по-концентрирани от тези, които бихте намерили в незабавен балсам. Освен това маската остава върху косата ви за по-дълго време – от 20 минути до няколко часа или дори цяла нощ.

Можете да си купите готова маска за коса или да си направите сами, като използвате съставки като:

кокосово масло
алое вера
пчелен мед
зехтин
банани

Намалете топлината

Използването на нагревателни уреди върху косата ви, особено ежедневно, може да я изсуши и да промени структурата на протеините на косата ви и да допринесе за цъфтящите краища.

Ако е възможно, оставете косата си да изсъхне на въздух след измиване и след това я оформете, без да използвате маша, преса или сешоар.

Ако трябва да използвате нагреваеми уреди, опитайте се да намалите степента на нагряване. Можете също така да нанесете термозащитен продукт преди изсушаване или стилизиране, за да избегнете увреждане от топлина.

Избягвайте прекаленото разресване

цъфтящите краища
Как да избегнем цъфтящите краища на косата снимка: pinterest

Косата ви не се нуждае от 100 движения с четка на ден. Това е мит. Всъщност прекаленото разресване на косата може да причини увреждане, включително накъсване, разцепени краища и ще доведе до цъфтящите краища.

Вместо това разресвайте косата си само, за да я оформите или да изглежда по-спретната. Избягвайте да дърпате или дърпате косата си, докато я четкате или разресвате, и използвайте продукт за разплитане, ако трябва да се отървете от възлите.

Спете върху копринена калъфка за възглавница

цъфтящите краища
Как да избегнем цъфтящите краища на косата снимка: pinterest

Защитата на косата ви през нощта също може да предотврати цъфтящите краища. Вместо да спите върху памучна калъфка за възглавница, спете върху копринена или сатенена калъфка за възглавница, за да намалите триенето.

Спането върху копринена или сатенена калъфка за възглавница позволява на косата ви да се плъзга по възглавницата. По-малкото триене между калъфката на възглавницата и косата ви може да помогне за предотвратяване на увреждане и накъсване на косата.

Друг вариант е да носите копринен шал през нощта, за да защитите косата си.

Tagged , , ,
на горе