Как да направите косата си идеално гладка: 8 природни рецепти

Как да направите косата си идеално гладка
Здраве и красота

Как да направите косата си идеално гладка: 8 природни рецепти

Как да направите косата си идеално гладка: 8 природни рецепти, препоръчват специалисти. Всяко момиче и жена може да страда от проблема с тънка, късаща се и „хвърчаща“ коса. В такива ситуации е необходима индивидуална грижа за косата.

Как да направите косата си идеално гладка: 8 природни рецепти

Съвет от стилист: Как да направите цвета на косата си по-траен

Тайната на луксозните коси на индийските жени е разкрита. Те използват само един популярен продукт

Експертите препоръчват:

Използвайте дървени гребени.

Как да направите косата си идеално гладка
Как да направите косата си идеално гладка

Изсушете косата си естествено, а не със сешоар.

Не търкайте мокрите кичури с кърпа, а просто ги попийте.

Срешете само след като главата ви е напълно суха.

В случаите, когато косата е „хвърчаща“ и изтъняла, ще помогне маската с лимон. Това ще направи кичурите по-гладки, живи и блестящи. Прави се много лесно, просто трябва да вземете 50 мл вода и цял лимон. Изстискайте сока от плода, прецедете и добавете вода.

Как да направите косата си идеално гладка
Как да направите косата си идеално гладка

Освен това тази маска е лесна за използване: след измиването на косата с шампоан, този продукт се нанася равномерно по дължината на кичурите. Няма нужда от изплакване.

Изглаждаща маска с мед

Ще направи косата ви копринена след първата употреба. Изисква само мед и никакви други съставки. През нощта, след измиване на косата, медът се нанася по цялата дължина на косата, главата се покрива с полиетиленова шапка и се изолира с шал. Дръжте тази маска най-малко 8 часа, за предпочитане цяла нощ. На сутринта медът се измива обилно с вода.

Крем маска

Вземете две лъжици сметана, лъжица бадемово масло, две лъжици лимонов сок и три капки масло с аромат на лимон. Смесете съставките заедно. Нанесете по повредените кичури коса от получената смес и оставете за половин час. Препоръчително е да изолирате главата си с кърпа или шал. След като изтече определеното време, измийте косата с шампоан.

За да направите косата си гладка и мека, използвайте тази рецепта: Разредете две супени лъжици сметана с лъжица зехтин и лъжица лимонов сок. Преди да нанесете, внимателно срешете къдриците си с четка и разпределете маската по цялата коса. Поставете найлонова шапка отгоре и увийте главата си с топъл шал или кърпа. Не по-рано от 20-30 минути можете да измиете маската. Ако държите състава на главата си повече от 3 часа, тогава не е необходимо да използвате шампоан, когато я измивате. Повтаряйте тази процедура редовно, 1-2 пъти седмично, в продължение на един месец.

Рицинова маска против пърхот

Вземете една чаена лъжичка глицерин и трапезен оцет (6%), смесете с две супени лъжици рициново масло, добавете яйчен жълтък. Тази смес трябва да се втрие в корените на косата, като се масажира кожата в продължение на 3-5 минути. След 2 часа можете да я измиете.

Как да направите косата си идеално гладка
Как да направите косата си идеално гладка

При изтъняване на косъма и косопад

 

Вземете алкохол и рициново масло в 1:1 части, смесете и втрийте в кожата на главата. По-добре е да оставите маската за цялата нощ, така ефектът ще бъде по-забележим. Ако това не е възможно, можете да я измиете след 2 часа.

Тази рецепта ще осигури плътност на вашата коса

Супена лъжица рициново масло, сок от алое и лук се смесват. Маската се втрива в корените, задръжте за 2 часа.

Сокът от алое се получава, както следва: Листата на растението се нарязват, намачкват, премахват се бодлите. Сокът се изцежда през марля.

Сокът от лук се получава чрез нарязване на зеленчука и прецеждане на кашата през бинт или марля. Всяко народно лекарство за коса, съдържащо лук, ще предизвика неприятна миризма от главата. Можете да намалите интензивността му, като изплакнете косата си с вода и лимонов сок.

Как да направите косата си идеално гладка
Как да направите косата си идеално гладка

Маска за тежест на косата

Собствениците на пухкава коса изпитват много неудобства. Затова препоръчваме да използвате народни рецепти за маски, за да направите кичурите по-тежки. Те ви позволяват да изправите къдриците си, правейки ги гладки и блестящи. Благодарение на полезните вещества, включени в продуктите, можете да постигнете значителни резултати от употребата.

Ръжен хляб се залива с топла вода и се оставя за два часа. След това водата се изцежда, а към състава се добавя жълтъкът на 1 яйце.

За мазен тип коса можете да добавите 5 капки лимонов сок. Ако имате сух тип коса, тогава лъжица зехтин ще свърши работа, за нормален тип – течни витамини А и Е, които се продават в много аптеки.

Разпределете готовата смес върху скалпа, покрийте отгоре с найлонова шапка и увийте с кърпа, за да създадете топлина. Съставът се измива след половин час с топла вода. Употреба – веднъж седмично. След измиване не сушете косата със сешоар.

Благодарение на курса с такива маски, косите ви ще станат по-тежки и „пухкавостта“ ще изчезне напълно. Опитайте!

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе