Съвет от стилист: Как да направите цвета на косата си по-траен

Съвет от стилист Как да направите цвета на косата си по-траен
Здраве и красота

Съвет от стилист: Как да направите цвета на косата си по-траен

Как да направите цвета на косата си по-траен? Днес ще предприемем пътешествие в цветния свят на грижата за косата. Независимо дали сте фен на смели, живи нюанси или фини, естествени нюанси, има едно общо нещо, което всички ентусиасти на боята за коса имат: желанието да запазят цвета си да изглежда свеж и жив възможно най-дълго.

Ако някога сте боядисвали косата си, ще знаете, че поддържането на тази жизненост, която току-що сте излезли от салона, може да бъде истинско предизвикателство.

„Как да направите цвета на косата си по-траен?“ може да попитате. Е, попаднахте на правилното място.

В тази статия на списание Happwoman споделяме нашите най-добри съвети как да направите цвета на косата по-дълготраен по естествен начин.

Ще ви преведем през стъпките за защита и поддържане на вашите жизнени кичури, от момента, в който напуснете салона до следващите седмици.

С малко познания и правилния режим на грижа за косата можете да удължите трайността на цвета на косата си и да запазите кичурите си да изглеждат пищни и жизнени за по-дълго време.

Съвет от стилист: Как да направите цвета на косата си по-траен

Никотиновата киселина дава луд растеж на косата за стотинки

Тайната на луксозните коси на индийските жени е разкрита. Те използват само един популярен продукт

Така че нека се потопим направо и да открием тайните за дълготраен, красив цвят на косата.

1. Започнете с професионално боядисване

Грижата за цвета на косата започва в салона. Професионалните колористи не само имат уменията и знанията, за да постигнат точния нюанс, който искате, но също така използват висококачествени продукти, които са проектирани да проникват дълбоко и да издържат по-дълго. Ако държите сериозно на дълготрайността на цвета, препоръчваме да започнете с професионално докосване.

Не се срамувайте да обсъдите притесненията си за запазване на цвета с вашия стилист. Те са там, за да ви помогнат да постигнете целите си за коса и могат да ви предоставят персонални съвети въз основа на вашия тип коса и избран цвят. Освен това не забравяйте да запазите час за корекция, преди да напуснете салона – наличието на определена дата в календара ви ще ви помогне да поддържате цвета си и да избегнете чакането, докато забележимо избледнее.

2. Използвайте шампоан и балсам за защита на цвета

Следващият съвет в нашия списък е да включите шампоани и балсами за защита на цвета в рутинната си грижа за косата . Не всички продукти за коса са еднакви, а някои са особено агресивни към боядисаната коса, което води до по-бърза загуба на цвят.

Съвет от стилист Как да направите цвета на косата си по-траен
източник на снимки: pixabay.com

3. Прегърнете магията на сухия шампоан

Ако се чудите „как да направя цвета на косата си по-траен“, един от най-лесните отговори е да миете косата си по-рядко. Всеки път, когато миете косата си, изплаквате малко от боята си. Ако миете косата си всеки ден, има вероятност цветът ви да избледнее много по-бързо.

4. Възползвайте се от предимствата на маската за коса

Маските за коса са решаваща стъпка в рутинната поддръжка на цвета . Тези подхранващи процедури поддържат дълбоко вашата коса и помагат за запечатването на кутикулата, като заключват цвета и добавят допълнителна доза хидратация. Това води не само до по-дълготраен цвят, но и до по-мека и блестяща коса.

5. Разберете значението на балсама без измиване

Балсамите без измиване са най-добрият приятел на боядисаната коса . Тези продукти предлагат непрекъснат източник на подхранване за вашата коса през целия ден, поддържайки я хидратирана, блестяща и защитена. Колкото по-овлажнена е косата ви, толкова по-малка е вероятността да загуби цвета си.

6. Прегърнете спецефични за цвета на косата продукти

Време е да дадете на косата си специалното отношение, което заслужава! Продуктите, специфични за цвета, са проектирани с уникални формули, за да отговорят на специфичните нужди на различните цветове на косата. Например, блондинките често се борят с вредните лъчи на слънцето, които изсушават и правя косата по-тънка.

От друга страна, по-тъмните нюанси може да имат нужда от оцветяващ шампоан или балсам, за да освежат и подобрят нюанса си с течение на времето. Ключът е да разберете от какво се нуждае вашият цвят на косата и да намерите правилните продукти, които да задоволят тези нужди.

7. Използвайте по-рядко топлинно оформяне на косата

Разбираме, че  топлинното оформяне са от съществено значение за много от нас, когато става въпрос за постигане на любимата ни визия. Честото топлинно стилизиране обаче може да доведе до избледняване на цвета, тъй като премахва влагата от косата ви и може да отвори кутикулите, позволявайки на цвета да се измие.

Съвет от стилист Как да направите цвета на косата си по-траен
източник на снимки: pixabay.com

Ако не можете да се разделите с вашите топлинни инструменти, опитайте се да намалите температурата и винаги, винаги използвайте термозащитен препарат.

8. Защитете косата си

Докато излизаме на открито, косата ни се излага на слънце , вятър и замърсители от околната среда, като всичко това може да окаже влияние върху боядисаната ни коса. Защитен продукт, може да бъде подхранващият щит, от който се нуждае вашата коса.

Съвет от стилист Как да направите цвета на косата си по-траен
източник на снимки: pixabay.com

Той образува бариера около косата ви, предотвратявайки тези външни фактори да премахнат цвета ви. Освен това добавя красив блясък и моментална мекота на косата ви!

9. Избистрящ шампоан за поддръжка

И накрая, но със сигурност не на последно място, изключително важно е да включите избистрящ шампоан в рутината си.

С течение на времето натрупването на продукта и замърсителите от околната среда могат да помрачат цвета ви и да утежнят косата ви. Избистрящият шампоан помага за дълбокото почистване на косата ви , като елиминира всички замърсявания и оставя косата ви свежа, жизнена и готова да заблести. Не забравяйте обаче, тъй като избистрящите шампоани са мощни, най-добре е да ги използвате пестеливо – веднъж месечно трябва да свърши работа.

infomax-logo-50-15-HWНеделя Щонова: Най-щастливите хора са тези, които могат да се зарадват истински на изгрева в прозореца …

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе