Никотиновата киселина дава луд растеж на косата за стотинки

Никотиновата киселина дава луд растеж на косата за стотинки
Здраве и красота

Никотиновата киселина дава луд растеж на косата за стотинки

Никотиновата киселина дава луд растеж на косата за стотинки, споделят експерти. Жените винаги търсят евтини и ефективни продукти за грижа за косата си. Един от тях е никотиновата киселина – витамин В3, чийто ефект се сравнява с магия – според данните, косата расте с 3-4 см на месец.

Никотиновата киселина (витамин РР, никотинамид, ниацин, витамин B3) лекува рани, превръща мазнините в енергия и предпазва от сърдечносъдови заболявания чрез понижаване на холестерола. Но ние се интересуваме повече от този витамин като ефективен начин да получите луксозна и дълга коса. Ще ви кажем как да постигнете това, с какво е полезен „никотинът“ и какви домашни маски можете да направите с него.

3 домашни, бабини, маски за растеж на косата

Огън в косите, огън в сърцето, буйна кръв – Тя е червенокосата жена!

Съвети, които ще ти помогнат да поддържаш косата си здрава и красива

Ползи от никотиновата киселина за косата:

Витамин РР в ампули може да се използва не само на инжекции, но и за приготвяне на домашни козметични маски за коса. Те действат върху кожата на главата, като оказват съдоразширяващ ефект и засилват микроциркулацията, което стимулира растежа на космените фоликули, укрепва ги и ги подхранва.

Този витамин контролира производството на себум, за да поддържа скалпа чист за по-дълго време. Въздействайки върху меланина, прави естествения цвят на косата по-ярък и наситен. Още след 10-14 дни на приложение се забелязва ускорен растеж на косата.  Подобрява се качеството на косата, без да я утежнява. Прави кичурите по-послушни, обемни и блестящи. Подходящ е за всички типове коса и скалп.

Никотиновата киселина, както всяко лекарство, може да предизвика алергични реакции. За да предотвратите това, преди първата употреба на витамин РР, консултирайте се със специалист или направете тест за чувствителност на кожата, като поставите малко от него над лакътя.

Запомнете: никотиновите разтвори са подходящи само за външна употреба. Нанесете продукта с памучен тампон, спринцовка или пипета в корените на косата и втрийте с леки кръгови движения в скалпа. И за да постигнете максимален ефект, следвайте препоръките:

Нанасяйте никотиновата киселина само върху чиста глава. В противен случай замърсяването ще проникне вътре, което само ще влоши здравето и външния вид на косата.

Използвайте разтвора веднага след отварянето на ампулата. На открито полезните вещества на витамин РР намаляват.

За удобство на процедурата предварително разделете косата на малки кичури. Втрийте разтвора, като започнете от слепоочията и постепенно преминете към темето и задната част на главата.

Опитайте се да използвате само една ампула витамин (1 ml) в една процедура. „Никотиновият“ разтвор действа върху съдовете дори в малки дози.

Ако използвате киселината като независим агент, тогава не е необходимо да я изплаквате.

Усещането за парене и топлина на главата след нанасянето на никотинова киселина е нормална реакция на скалпа към вазодилатацията. Но, ако имате обрив или сърбеж, измийте лекарството възможно най-скоро с хладка вода и шампоан. Ако имате чувствителен скалп, разредете киселинния разтвор леко с вода преди употреба.

Ако решите да купувате никотинова киселина в ампули, тогава направете своя избор в полза на пластмасовите. Стъклените ампули са неудобни и опасни при отваряне.

Препоръчителен курс на приложение: редовно в продължение на един месец, след това почивка от 30-60 дни, след което можете да повторите курса.

Рецепти за маски за коса с никотинова киселина:

Ако искате да подобрите ефекта от домашните процедури, използвайте никотинова киселина като съставка в маските. Нанесете върху чиста, суха или влажна коса, и оставете да действа 1-2 часа. Изплакнете с шампоан и топла вода.

Маска с алое вера

Смесете 1 ч.ч. сок от алое вера, ампула с никотинова киселина и добавете няколко капки течен мед. Масажирайте в корените на косата и оставете за 1-2 часа, след което изплакнете. Курс на приложение: направете маската през ден, само 10 процедури.

Алое вера също така насърчава растежа на косата, омекотява я и я подхранва. Медът предотвратява косопада, укрепва корените, стимулира производството на колаген и еластин.

Маска с витамин Е

Смесете ампула киселина, яйчен жълтък, 1 ч.л. кокосово или ленено масло и 10 мл витамин Е. Нанесете върху косата по цялата дължина и оставете за няколко часа. Измийте с топла вода, без да използвате шампоан. Фиксирайте резултата, като изплакнете косата с ябълков оцет, разреден във вода. Курс на приложение: 3 пъти седмично, 10 процедури.

Маслата укрепват и овлажняват косата, възстановяват структурата й. Витамин Е спира косопада, нормализира работата на мастните жлези, бори се с пърхота и възстановява увредената коса. Яйчният жълтък укрепва косъма, придава на къдриците блясък и еластичност. А изплакването с оцет затваря кутикулата на косъма, правейки го гладък.

Маска с коняк

Вземете по 1 с.л. мед и коняк, ампула никотинова киселина и няколко капки рициново масло. Разбъркайте и нанесете върху скалпа, оставете за 1-2 часа. Изплакнете с хладка вода, без да използвате шампоан. Курс на приложение: 1-2 пъти седмично.

Конякът укрепва космените фоликули, нормализира мазния скалп. Рициновото масло овлажнява скалпа, премахва лющенето (сухия пърхот).

infomax-logo-50-15-HW В кукленския манастир „Св.Св. Козма и Дамян” стават чудеса

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе