Цинк и хром: 2 минерала, които ще ви помогнат да отслабнете

цинк и хром
Добра форма

Цинк и хром: 2 минерала, които ще ви помогнат да отслабнете

Вижте в кои продукти се съдържат

 

Много хора в различни периоди от живота се нуждаят от контрол на теглото. Цинкът и хромът са два минерала, които ще ви помогнат да отслабнете. За някои това е лесно: като свалят няколко излишни килограма, те лесно поддържат постигнатия резултат. По правило това са хора, които са свикнали с физическа активност и знаят как да обуздаят желанието си за сладки или нездравословни храни, които съдържат много въглехидрати.

Други напротив, след като са се отървали от няколко килограма, получават още повече в следващите месеци, от които е още по-трудно да се отървете. В резултат на това кръгът се затваря, опитите за отслабване завършват с неуспех, депресията се засилва и това наистина ви кара да искате сладкиши …

5 упражнения вместо изтощителна диета

Искате по-плосък корем? Правете тези 4 упражнения всеки ден

Недостигът на минерали може да попречи на загубата на тегло. Тези, които са били победени повече от веднъж в борбата с наднорменото тегло, са запознати с тази ситуация. Повечето хора се обвиняват за провала: не са имали достатъчно сила на волята, пречупили са се, не са издържали, не са устояли на нещо вкусно и не са могли да спрат… Не спорим, тези причини понякога наистина играят важна роля.

Но мнозина не мислят, че причината за „неуспехите“ по време на диетата може да бъде дефицит на необходимите за организма вещества. Именно липсата им може да предизвика желание за сладко, лош контрол на кръвната захар и умора при физическо натоварване.

Преобразете тялото си за 4 седмици с тези 7 упражнения 

10 причини да правите сутрешни упражнения всеки ден 

Хромът помага на клетките да абсорбират глюкозата, повишавайки чувствителността на телесните тъкани към инсулин. Когато има достатъчно хром, тялото използва приетите въглехидрати като източник на енергия, без да ги превръща в мазнини.

При дефицит на хром, първо, мастните натрупвания се отлагат по-бързо и второ, винаги искате да ядете нещо сладко. Може да има пристъпи на глад, които тялото трябва да задоволи с бисквити, торта или шоколад.

Ако забележите повишено желание за сладко, помислете дали вашата диета включва храни, съдържащи достатъчно хром. Това е особено важно, ако вече сте на някаква диета.

Хромът се намира в големи количества в морските дарове, говеждото и птичето месо, тиквените семки. Опитайте се да организирате диетата си така, че да включва тези храни. Това е напълно възможно, тъй като много диети за отслабване включват консумация на месо, птици, риба и морски дарове.

Моля, обърнете внимание: дефицитът на хром също се характеризира с чувство на постоянна умора, световъртеж и обилно изпотяване.

Друг важен елемент, който помага да се придържате към диетата, е цинкът. Той е отговорен за метаболитните процеси в организма, по-специално за метаболизма на мазнините и въглехидратите. Той има много други важни функции, по-специално поддържане на физическата издръжливост, имунитета, паметта и функционирането на репродуктивната система.

Но ако говорим за загуба на тегло, тогава в условията на дефицит на цинк ще бъде трудно да се постигне стабилен резултат, тъй като без неговото участие метаболитните процеси се нарушават. Освен това без цинк е трудно да се поддържа желаното ниво на физическа активност, което също е един от най-важните фактори за успешната борба с наднорменото тегло.

Тялото получава цинк от храната. Има го много в маята, сусама и тиквените семки, телешкото, какаото, яйчения жълтък, пълнозърнестото пшенично брашно. Повечето от тези продукти и съставки са напълно приемливи в диетичното хранене, следователно при добре обмислена диета, не трябва да има дефицит. Но, ако вече го имате, тогава е по-ефективно да го компенсирате, като приемате цинк в комбинирана добавка, която съдържа и хром, значението на което за отслабването вече беше споменато по-горе.

Как да обичате себе си: три полезни упражнения 

Дори, ако предишните опити да се отървете от наднорменото тегло не са били много успешни, не се отчайвайте: приемането на добавка, която ще ви помогне да компенсирате дефицита на хром и цинк, ще ви помогне да издържите на строга диета и да не се „отпуснете“.

Също така ви съветваме да изберете диетичен режим, който ще включва използването на различни продукти. Това ще помогне да се избегне недостигът на най-важните за организма витамини и минерали.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе